2.1.2017Blogi

Kun harrastukset tulevat töihin – intohimo musiikkiin yhdistää solitalaisia

Sanovat, että työ- ja privaattielämä kannattaa pitää erillään: ”älä vie töitä kotiin ja harrastuksiin”. Mutta entäpä jos harrastukset tulevatkin töihin? Näin on päässyt käymään Solitalla ja aivan varmasti myös muillakin sellaisilla työpaikoilla, joissa yrityskulttuuriin ja työhyvinvointiin aidosti panostetaan. Kun työntekijät alkavat viritellä yhteisiä harrastusiltoja ja projekteja, se kertoo lähinnä kahdesta asiasta: yrityskulttuurissa on palikat kohdallaan ja sitä on toteuttamassa niin sanotusti ”hyvät tyypit”. Ummehtuneissa pönötyskulttuureissa intohimosta liekehtiviä harrastuskerhoja ei ole liiemmin syntynyt.

Solitalla yrityskulttuuriin ja hyvään meininkiin satsataan paljon. Ne eivät kuitenkaan tule valmiiksi annettuina tai synny itsestään – vaan ne tehdään. Pari vuotta sitten eräs terävä kollegamme herätti meidät lohkaisemalla, että: ”täällä on talo täynnä muusikoita, mutta miksi emme tee asialle mitään?”. Tämä oli ”wake up -call”, joka johti sittemmin useammankin bändin perustamiseen. Samainen kollega muuten voitti myöhemmin Company Rock -yritysbändikilpailun ’valovoimaisin esiintyjä’ -palkinnon.

Solitan bändit ryntäsivät Company Rock -bändikilpailuun

Musiikki on aina kaikunut Solitan käytävillä ja kuplinut kahvipöytäkeskusteluissa. Keväällä 2015 alkoikin varsinainen Company Rock –buumi.

Company Rock on yritysten bändikilpailu, jossa bändit kilpailevat 10 minuutin keikoilla ja tuomaristossa on ”kolme jonenikulaa” antamassa spektaakkeleista kriittisiä arvioita. Vuonna 2015 meiltä lähti kilpailuun kitarat tanassa kaksi bändiä: Helsingin toimiston Pääkonttori ja Tampereen toimiston Sound Of Solita.

Molemmat bändit myös jyräsivät kilpailussa aina finaaliin saakka. Mitalisijoille ei ylletty, mutta hauskaa oli ja kilpailun valovoimaisimpana lavaesiintyjänä palkittiin Pääkonttorin Helena, joka teki tamburiinin soitosta taidetta.

Company Rock on koko yrityksen juttu.

Osallistuimme Company Rockiin myös vuonna 2016 – jälleen kahdella bändillä. Tampereen bändi Koilliskulma soitti ansiokkaasti räkäpunk-versioina rock-klassikoita ja kotimaisia iskelmiä. Finaaliin mentiin ja bändin primus motor Pekka sai bonuksena kilpailun valovoimaisin esiintyjä -palkinnon. Katso kuva yllä niin ymmärrät miksi. Toinen bändimme, Helsingin konttorin Big Dada svengasi sekin semifinaaliin asti, jossa vastaan tuli kuitenkin ns. ”blue screen”. Big Dada jatkaa omaa tietään Company Rockin jälkeenkin uusin, huikein suunnitelmin. Kaikki edellä mainitut bändit ovat keikkailleet myös Solitan juhlissa ja tapahtumissa. Omavaraistalous toimii tässä suhteessa erittäin hyvin.

Company Rock on koko yrityksen juttu. Siinä ei ole kyse pelkästään bändistä ja sen soittajista, vaan myös fanijoukoista, yrityksen näkyvyydestä ja markkinoinnista. Company Rockissa yritykset satsaavat myös näkyyteen mm. fanipaidoilla, fanien koreografioilla, bändien taustascreeneillä jne.

Soundcloud-soittolista omille biiseille ja biisipalaute-tapaamiset

Kuten sanottu, kollegoinani on todella paljon lahjakkaita musiikintekijöitä. Aloitimme hiljattain muusikkojemme kesken biisipalaute-kokoontumiset. Ideana on, että jokainen osallistuja tuo tapaamiseen mukanaan valitsemansa oman biisin, jota arvioidaan yhdessä.
Keskustelemme biisin tekotavasta, vaikuttajista, äänittämisestä jne. Tämä on loistava tapa saada uutta näkemystä omaan musiikintekemiseen ja samalla tutustuu työkavereihin aivan uudella tavalla.

Biisipalautteen ja kollegoidemme monipuolisen  tuotannon jakamiseksi teimme Soundcloudiin Solita Music -soittolistan, johon keräämme solitalaisten tekemää musiikkia. Käy kuuntelemassa – siellä on timanttista tavaraa:
https://soundcloud.com/solita-music

 

Musiikki parantaa työhyvinvointia ja maailmaa

Musiikkihan tutkitusti vaikuttaa ihmiseen positiivisesti. Se on myös kautta historian yhdistänyt ihmisiä ja kokonaisia kansoja. Musiikki on kansainvälinen kieli, jota kaikki ymmärtävät. Ja kun se vaikuttaa positiivisesti ihmiseen, se vaikuttaa myös niistä koostuvaan työyhteisöön. Olemme saaneet itsekin todeta sen. Omat bändit, biisit, biisipalautteet ja kaikki niiden ympärillä leijuva pöhinä on tuonut arkeemme uutta potkua, joka rönsyilee koko ajan uusina, inspiroivina asioina.

Joko teidän työpaikalla rokataan? Jos ei, niin aloittakaa NYT!

Tältä näyttää solitalainen musiikki

Sound Of Solita tykittää Solita-kesäpäivillä Paja Kongressikeskuksessa, Tampereella.

Sound Of Solita tykittää Solitan kesäpäivillä toukokuussa 2015.

Work hard, rock hard. Solitalaisten muusikkojen motto.

Mottomme musiikkihommissa.

Sound Of Solita poseeraa treenikämpällä.

Sound Of Solita treenikämpällä. Lasershow ja kaikki!

Klassinen stageposeeraus keikan päätteeksi. Paikkana on Apollo Live Club, Helsinki.

Pääkonttori keikan jälkeisessä stageposeerauksessa Solita kick-offissa, Apollo Live Clubilla helmikuussa 2016.

Pääkonttori Apollo Live Clubin lavalla Company Rockissa.

Pääkonttori lavalla Company Rockissa toukokuussa 2015, Apollo Live Club. Taustalla aiemmin mainittu Helena ja legendaarinen tamburiini.

Koilliskulman virallinen promokuva. Asennetta!!!

Kuinka monta punkkaria mahtuu Ladan takapenkille? Koilliskulman virallinen promokuva.

Big Dadan virallinen promokuva. Kuvan otti Timo Kirkkala.

Big Dadan virallinen promokuva. Kuvan otti Timo Kirkkala.

Pääkonttorin keikat päättyivät aina kitaran hajottamiseen.

Olen muuten sitä mieltä, että kitaran hajottaminen keikan päätteeksi on mahtava kokemus!

Stage diving - kollegoihin voi aina luottaa :)

Kollegamme stage diving -tunnelmissa Pääkonttorin keikalla.

Haluatko kuulla Solitasta lisää? Kurkkaa ajankohtaiset blogimme ja seuraa meitä Facebookissa, Twitterissä ja LinkedInissä. Entä haluaisitko sinä työskennellä Solitalla? Katso avoimet työpaikkamme ja heitä meitä hakemuksella mikäli sydämesi sykähtää. Etsimme jatkuvasti uusia rakastettavia työkavereita joukkoomme!

Aki työskentelee Solitalla on konsulttina. Hänen ammatillisia intohimojaan ovat palvelumuotoilu, konseptit, copywriting, käytettävyys sekä konversio-optimointi. Akin päämääränä on aina hypätä “käyttäjän saappaisiin” ja tutkia ja kehittää palveluja pintaa syvemmältä – aina asiakaskokemuksen ja liiketoiminnan ytimeen saakka. Vapaa-aikanaan Aki tekee musiikkia, lukee kirjoja, tutkii kaupunkikulttuuria ja valokuvaa. Seuraa miestä Twitterissä @akikiminki.