5.4.2016Blogi

Google panostaa pilvihakuun ja GSA:n kehitys pysähtyy

Google on päättänyt siirtää haun kehityspanostuksensa pilvipohjaisten ratkaisujen kehittämiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että Google Search Appliance -ratkaisun kehitys vähenee ja tulee loppumaan kokonaan vuoteen 2019 mennessä. Google on viestinyt tästä asiakkailleen hiljattain.

Olemassa olevat GSA-ratkaisut toimivat lisenssikauden ajan normaalisti ja uusinnan myötä jopa vuoden 2018 loppuun saakka. Tänä ja ensi vuonna päättyviä lisenssejä voi uusia, mutta uusinnan pituuksiin tulee rajoituksia. Kolmen vuoden lisenssit poistuvat tarjoomasta pian. Vuodesta 2017 alkaen GSA-lisenssejä voi ostaa vain yhden vuoden voimassaololla. Aikaisemmasta poiketen, GSA-lisenssin voi nyt siis uusia myös yhden vuoden sopimuksella. Google on sitoutunut tukemaan GSA-ratkaisua voimassaolevien lisenssikausien ajan, ja ratkaisuun tulee jatkossakin tietoturvapäivityksiä viipymättä.

Solita on teknologiariippumattomana toimijana hyvin varautunut tällaisiin markkinamurroksiin. Erinomaisen pilvipohjaisen haun tarve on jo pidemmän aikaa ollut nousussa ja odotamme innolla uuden ratkaisun tuloa. Myös paikallisesti asennettu haku tulee jatkossakin olemaan hyvä vaihtoehto moneen tarpeeseen. Hakuratkaisuissa olemme Googlen lisäksi kumppani myös mm. Elasticin ja Amazonin kanssa. Autamme teitä mielellämme tulevien ratkaisujen suunnittelussa, teknologiavalinnoissa ja toteutuksessa. Olemme matkaoppaanne muuttuvassa maailmassa.

Ivar Ekman toimii Solitalla GSA:sta ja muista hakuratkaisuistamme vastaavana liiketoimintapäällikkönä, ja häneltä saat tarvittaessa lisätietoja kaikista tiedonhakuun liittyvistä palveluistamme.