8.5.2020Blogi

Etätyötarinoita: Riika Kaitera

Siirryimme etätöihin perjantaina 13. maaliskuuta. Slackiin luotiin #remotework-kanava, jonka kautta olemme jakaneet sekä vinkkejä järjissä pysymiseen että hauskoja tarinoita uudesta etätyöelämästään. Pyysimme muutamaa solitalaista jakamaan tarinansa ja kertomaan ”uudesta normaalistaan”.

Tässä on Riikan tarina:

Mikä on työnkuvasi? Missä tiimissä olet?

Nimeni on Riika Kaitera ja olen Business Analytics Consultant. Työssäni keskityn pääasiassa asiakkaiden data-alustojen rakentamiseen, mutta satunnaisesti olen mukana myös myynnissä ja rekrytoinnissa sekä järjestän dataan liittyviä tapahtumia ja tapaamisia täällä Solitan Oulun-toimistolla.

Minkä parissa työskentelet nyt?

Tällä hetkellä olen mukana parissa data-alustaprojektissa. Projektit ovat täysin eri aloilta, mutta on mahtavaa nähdä, miten samat säännöt pätevät kaikkeen dataan, oli kyse sitten myyntiluvuista tai laitteiden IOT-datasta.

Mikä on parasta työssäsi? Kuinka kauan olet ollut Solitalla?

Olen ollut Solitalla nyt 3,5 vuotta. Tänä aikana olen ollut mukana useiden eri asiakkaiden projekteissa, oppinut käyttämään lukuisia uusia teknologioita, työkaluja ja kartuttanut kokemusta asiakastyöstä. Mahtava matka siis tähän mennessä!

Työssäni parasta on varmaankin sen monipuolisuus. Jokainen päivä on erilainen. Loputtomat kasvu- ja oppimismahdollisuudet ovat myös tärkeä juttu. Solitalla on vahva tiedon jakamisen kulttuuri, ja saamme valita lukuisista koulutuksista ja infotilaisuuksista.

Parasta ovat tietysti myös lahjakkaat kollegani! Joku osaa tarvittaessa aina auttaa, ja Solitalta löytyy aina joku, joka tietää aiheesta itseäsi enemmän.

Mistä innostut?

Haluan työntää käteni saveen. Innostun eniten siitä, kun pääsen ratkomaan isoa, mehevää ongelmaa. Nautin myös valtavasti siitä, kun pääsen näkemään ja rakentamaan koko dataputken: kun pienistä datasta alkaa muodostua jotain sellaista, josta on asiakkaalle aidosti hyötyä.

Mikä kokemus Solitalla on tehnyt sinuun suurimman vaikutuksen?

Uskon, että työelämässä jatkuva onnistumisen ja merkityksellisyyden kokemus on tärkeämpää kuin pari ”big bangia”. Aidosti ikimuistoiset ja vaikuttavat kokemukset ovat yleensä vuosien työn tulosta, eikä niissä olla yksin lavalla. Minulle työn merkityksellisyys löytyy asiakkaan lisäarvosta, uusista ideoista ja näkökulmista, uuden oppimisesta ja loistavasta tiimityöstä.

Mikä tuo iloa sinun etätyöpäivääsi?

Täytyy myöntää, että suhtauduin epäilyksellä etätyön ja nelosluokkalaisen kotikoulun yhdistämiseen. Mutta kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin! On ollut etuoikeus saada viettää aikaa oman lapsen kanssa. Pojalla on sen verran ikää, että hän suoriutuu päivän tunneista omillaan, ja opettaja on linjoilla ja auttaa tarvittaessa, joten voin keskittyä työhön ilman sen suurempia häiriöitä.

Syömme lapsen kanssa lounasta yhdessä ja käymme tauoilla lähimetsässä seikkailemassa. Ja kun työmatkoihin ei kulu aikaa, sitä riittää enemmän kävelemiseen, pyöräilyyn, leipomiseen, ruuanlaittoon, lukemiseen, kaikkeen! Silkkaa luksusta, jos minulta kysytään! Poikkeusaikana olen ulkoillut tavallista enemmän. Kesä on jo nurkan takana, vaikka täällä Oulussa sataakin vielä lunta joka toinen päivä.

Kaipaan tietysti työkavereita ja toimistoelämää, mutta näen tässä ajassa myös aitoa arvoa. Kun elämistämme poistetaan kaikki tarpeeton ja ylimääräinen, on helpompi keskittyä siihen, millä on oikeasti väliä, niin työssä kuin yksityiselämässäkin.

– Riika

Katso täältä Solitan avoimet työpaikat!