5.5.2020Blogi

Etätyötarinoita: Olli Sorje

Olli Sorje

Siirryimme etätöihin perjantaina 13. maaliskuuta. Slackiin luotiin #remotework-kanava, jonka kautta yhteisömme on siitä asti jakanut sekä vinkkejä järjissä pysymiseen että hauskoja tarinoita uudesta etätyöelämästään. Pyysimme solitalaisia jakamaan tarinansa ja kertomaan ”uudesta normaalistaan”.

Tässä on Ollin tarina:

Mikä on työnkuvasi? Missä tiimissä olet?

Olen Senior Software Designer. Ohjelmistosuunnittelija tekee paljon muutakin kuin vain kirjoittaa koodia. Minun tehtäväni on auttaa asiakkaitani menestymään. Koodaus voi olla osa tarvittavaa ratkaisua, mutta ei aina.

Minkä parissa työskentelet nyt?

Tällä hetkellä olen mukana Finrailin projektissa. Siinä keräämme tietoja erityppisistä antureista ja valvomme raiteilla liikkuvien junien mahdollisia ongelmia. Jos esimerkiksi laakerit ovat liian kuumat, junassa voi olla jotain vikaa. Järjestelmä luo reaaliaikaisen hälytyksen liikenteenvalvontaan, ja sieltä voidaan olla yhteydessä junaan ja pyytää tarkistamaan tilanne, tai tarvittaessa voidaan myös asettaa junalle nopeusrajoitus siihen asti, että ongelma saadaan ratkaistua.

Mikä on parasta työssäsi? Kuinka kauan olet ollut Solitalla?

Parasta työssäni on se, että saan olla osa loistavaa tiimiä, joka pystyy merkittäviin asioihin.

Olen ollut Solitalla yhteensä noin kolme vuotta, mutta kahdessa osassa 🙂 Ensimmäinen kerta oli vuosina 2008–2010. Olin opiskellut Tampereella, mutta opintojen jälkeen halusin muuttaa Turun seudulle, missä suurin osa sukulaisistani asuu. Minun oli vaihdettava työpaikkaa, sillä Solitalla ei siihen aikaan ollut toimistoa Turussa. Nyt on, joten olen täällä taas.

Kollegani Saija neuloi lämpimät villasukat melkein kaikille Solitan Turun-toimistossa. Ne on mukava vetää jalkaan toimistolla tai etäpäivänä.

Mistä innostut?

Kun voin auttaa muita onnistumaan. Juuri siksi työskentelinkin muutaman vuoden Scrum Masterina / Agile Coachina: minusta tuntui, että pystyin siinä roolissa auttamaan enemmän. Nykyään olen muutosagentti ohjelmistokehittäjän valepuvussa.

Vapaa-ajallani harrastan juoksua. Tällä hetkellä harjoitusohjelmassani on viisi lenkkiä viikossa, mikä auttaa mukavasti päivittäisen askeltavoitteen saavuttamisessa: tavallisesti työmatkasta tulisi noin 7 000 askelta. Odotan, että korona-aika päättyy ja juoksutapahtumia voidaan taas järjestää.

Mikä kokemus Solitalla on tehnyt sinuun suurimman vaikutuksen?

Kun mietin vaikutuksen tehneitä kokemuksia, yksi nousee ylitse muiden. Fasilitoin retropalaverin tiimille, joka oli kohdannut projektissaan haasteita. Tämä oli tiimille puhdistava kokemus, ja keksimme miten tilannetta voidaan parantaa tulevaisuudessa.

Mikä tuo iloa etätyöpäivääsi?

Jousto, jonka ansiosta perheen tarpeet ja työtehtävät pysyvät tasapainossa. Yleensä pidän lounaan jälkeen parin tunnin tauon ja leikin lasten kanssa, autan vanhempaa lasta läksyissä, täytän tiskikoneen, ja olen vain läsnä. Jatkan töitä myöhemmin iltapäivällä viimeistään silloin kun vaimo palaa töistä. Illan tunnit ovat tehokasta työaikaa, sillä Slack ja sähköposti ovat silloin yleensä jo hiljentyneet.

Yksi #remotework-viikon kohokohdista on viikoittainen Teamsissa järjestettävä #kalsariafterwork yhdessä Solitan Turun-toimiston mahtavan porukan kanssa. On valtavan lohdullista nähdä tuttuja naamoja, joita on tottunut näkemään päivittäin. Suosittelen kokeilemaan oman tiimin kanssa!

– Olli

Katso avoimet työpaikkamme!