13.5.2020Blogi

Etätyötarinoita: Antti Heinonen

Antti Heinonen

Siirryimme etätöihin perjantaina 13. maaliskuuta. Slackiin luotiin #remotework-kanava, jonka kautta yhteisömme on siitä asti jakanut sekä vinkkejä järjissään pysymiseen että hauskoja tarinoita uudesta etätyöelämästään. Pyysimme muutamaa solitalaista jakamaan tarinansa ja kertomaan ”uudesta normaalistaan”.

Tässä on Antin tarina:

Mikä on työnkuvasi? Missä tiimissä olet?

Olen Senior Cloud Consultant. Tiimissämme on noin kahdeksan jäsentä, ja katamme kaikki julkiset pilvipalveluiden tarjoajat. “Onhan näitä tehty”.

Minkä parissa työskentelet nyt?

Työskentelen julkisten pilvialustojen, pääasiassa AWS:n ja Azuren parissa. Työhöni kuuluu myös kaikki, mikä edes etäisesti liittyy internetiin, paikallisratkaisuihin tai tietokoneisiin. Toteutamme asiakasprojekteja yrityksen pilvimatkan kaikissa vaiheissa. Viimeisimpänä olen tehnyt töitä Terraformin ja Azure Kubernetes Servicen parissa. Olen myös mukana Azure Machine Learningiin ja AWS Sagemakeriin liittyvissä jutuissa, vaikka minulla ei olekaan käsitystä, mitä ne oikeastaan tekevät.

Mikä on parasta työssäsi? Kuinka kauan olet ollut Solitalla?

Enhän ole ollut täällä kuin vasta puolitoista vuotta, 2018 joulukuusta alkaen. Tuntuu kuin olisin ollut solitalainen paljon pidempään! Tiimimme on kasvanut huomattavasti aloittamiseni jälkeen, ja taidan jo kuulua tiimin vanhoihin pieruihin (sekä fyysisesti että henkisesti). Hyvä työpäivä on sellainen, kun saamme valmiiksi jotain sellaista, mistä on aitoa hyötyä asiakkaalle – ja varsinkin yksilötasolla, kun asiakkaat oppivat jotain uutta (ja kun saan opettaa heitä).

Mistä innostut?

Pidän kotona puuhastelusta, ulkoilusta ja metsälenkeistä ilman kelloa. Espresso on ainoa päivittäinen juttu, johon suhtaudun edes puolittain intohimoisesti. Vaimo ja kolme lasta pitävät huolta, että omille kiinnostuksenkohteille ei juuri jää aikaa. Tämä on todellisuus, mutta ei tavoiteltava tila, eli toivottavasti tulevaisuudessa aikaa riittäisi myös pieneen autoprojektiin. Vaikka vanhemmanpuoleiseen urheiluautoon… Omistan myös moottoripyörän, jonka arvo vain kasvaa vuosi vuodelta, niin vähän sille kertyy kilometrejä mittariin!

Mikä kokemus Solitalla on tehnyt sinuun suurimman vaikutuksen?

Perehdytysjakso. En meinaa uskoa tätä hippikulttuuria vieläkään. Toinen juttu, jota Solitalla on vaikea käsittää, on se nopeus, jolla asiat tapahtuvat. Jotain on koko ajan käynnissä, ja kaltaiseni vanha konsernipieru ei tahdo pysyä kyydissä.

Mikä tuo iloa sinun etätyöpäivääsi?

Puuttuvat siirtymiset. Ulkona on kevät, ja kun tunnit tulevat täyteen, voin vain vetää housut jalkaan ja mennä hakkaamaan halkoja. Ei siirtymisiä, ei työmatkoja. Lockdownin etuja on myös se, että voin viettää enemmän aikaa lähiperheen kanssa ja vähemmän aikaa ei-niin-läheisen perheen kanssa. Loistava juttu ovat myös työkaverit, joita täällä Turun toimistolla on yksi, muualla sitten enemmän.

-Antti