Solita on suomalainen teknologia-, strategia- ja designyritys. Olemme positiivinen muutosvoima, joka luo uusia toimintatapoja, palveluja ja teknologiaratkaisuja uudistaen yrityksiä ja yhteiskuntaa. Pystymme palvelemaan asiakkaita monessa digitalisoitumiseen liittyvässä haasteessa ohjelmistokehityksestä business-transformaatioon. Meillä on osaajia yli 800 ja toimistoja Tallinnassa, Tukholmassa, Göteborgissa, Münchenissä, Oulussa, Tampereella, Lahdessa, Turussa ja Helsingissä.
Data on yksi Solitan neljästä osaamisalueesta. Muita osaamisalueitamme ovat design, development ja cloud. Meillä on yli 200 dataosaajaa ja osaamisporfoliostamme löytyy monenlaisia dataan liittyviä spesialiteetteja: erilaisia dataratkaisuja – pilvessä ja maan kamaralla, lähes kaikilla teknologioilla. Innovoimme ja kehitämme alan työtapoja omalla softatuotekehityksellä ja myös sitä kautta pyrimme tuottamaan parempaa arvoa asiakkaille.
Datatekeminen on yleensä asiakasyrityksissä strategian ytimessä, mutta paikoin myös niin uutta, että näkemys- ja tahtotila hakee vielä muotoaan. Luottamuksellisuus, muutosjohtaminen ja yhdessä oppiminen on yhteistyössämme todella tärkeää, jolloin valikoimme asiakkaamme sen perusteella kenen kanssa uskomme pystyvämme rakentamaan strategisen kumppanuuden irrallisen projektin sijaan. Syvällisellä yhteistyöllä saamme asiakkaillemme kokemuksemme mukaan tuloksellisempia projekteja mutta toisaalta myös asiantuntijoillemme innostavampaa tekemistä jossa voi kehittyä.
Datatekemisemme kasvaa tällä hetkellä nopeasti. Tämän myötä meillä on useita mielenkiintoisia uramahdollisuuksia. Katso kaikki avoimet työpaikat.
Datakonsulttina Solitalla – mistä arki muodostuu?
Asiantuntijatyömme on datan hyödyntämisen konsultointia, dataratkaisujen tekemistä, arkkitehtuurisuunnittelua, niihin liittyviä teknologiavalintoja tai datatyöskentelyä esimerkiksi masterdata-, data science- tai suunnittelunäkökulmasta. Toki meillä on myös asiantuntijoiden tukirooleja, eli Product Ownereita, Scrum Mastereita, presales-rooleja, palvelupäällikköjä sekä tiimejä palvelevia esimiehiä. Teemme projekteja niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.
Asiantuntijamme toimivat tiimeissä, joita ovat mm. data engineering, data science, master data management, business performance management, data visualization jne. Tiimeissä työskentelee tyypillisesti 6-14 henkeä. Tiimeissä työskentelevät vastaavat tietyistä osaamisalueen, asiakkuuden tai ilmiön projekteista. Tavoitteena on että tiimin sisällä pureudutaan heille merkityksellisen teeman projekteihin, vastataan työn suunnittelusta, osaamisen laajentamisesta sekä tilataan tarpeen mukaan tukipalveluja mm. rekrytoinnista jos tekijöitä tarvitaan lisää. Muutos on meillä vaiheessa ja harjoittelemme sitä miten sinänsä suurehko yritys voi toimia ketterästi riittävän pienissä ja selkeissä kokonaisuuksissa.
Läpinäkyvyys ja vapaus valita kiinnostavat projektit ovat meillä keskiössä. Toki meilläkin on asiakkuuksia ja projekteja joita olemme tehneet jo monta vuotta ja tarvetta muuttaa toimivaa nykytilaa ei nähdä – ja näillekin projekteille tarvitaan oikeanlaiset tekijät. Jokainen tuleva asiakasprojekti on näkyvillä asiantuntijoille jo lead-vaiheessa. Lead-vaiheessa oleva tekeminen voi olla olemassa olevissa strategisissa asiakkuuksissa oleva uusi tarve tai Solitalle uusi asiakkuus. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos projektisi on loppumassa niin pääset nuuhkimaan kaikkea uutta ja tulevaa joka voisi kiinnostaa sinua. Samoin, jos olet ollut pitkään projektissa, voi olla ihan vaan virkistävää päästä myyntikeikalle uuteen asiakkuuteen keskustelemaan, miten he näkevät murroksen toimialansa näkökulmasta. Samoin pienellä vaivalla voi samassa asiakkuudessa saada omaan työnkuvaansa pientä vaihtelua.
Tyypillinen toimeksiannon pituus asiantuntijatasolla vaihtelee kuukauden pätkästä muutamaan vuoteen ja tilannetta sorvataan omien toiveiden mukaisesti. Joillakin tekeminen keskittyy yhteen projektiin, toinen taas vaihtelee kahden projektin välillä, kolmannelle voi olla mielekästä hoitaa useampaa projektia pienemmällä panoksella, joka voi tietysti johtua myös omasta spesialiteetistä.
Miksi dataosaajat viihtyvät Solitalla?
Datalaisten viihtyvyyttä seurataan jatkuvasti ja aika ajoin tehdään erillisiä kyselyjä viihtyvyydestä. Yleisimpiä syitä viihtymiseen ovat oman osaamisen kehittyminen sekä mahtavat kollegat.
Konsultointitoimialan osa voi kokea raskaaksi, mutta toisille se on oman kehittymisen karkkikauppa. Oman aktiivisuuden lisäksi osaaminen kehittyy oppimalla yhdessä asiakkaiden kanssa projekteissa, erilaisten sisäisten osaamisyhteisöjen, tietoiskujen ja koulutuksien tiimoilta, joita “seniorimme” pitävät kokemusten jako mielessä. Aloittaville junioreille tarjoammeAkatemia-nimisen bootcampinvarmistamaan että lähtötason osaaminen on riittävällä tasolla työssä onnistumiseen.
Samoin tunnistaessamme isompia markkinatrendejä osaamisessa tuemme ihmisiämme kehittymisessä. Järjestimme taannoin vuoden kestävänMachine Learning Engineering-koulutusohjelman, jossa oli 70 sisäistä osallistujaa. Samoin osallistumme kattavasti kansainvälisiin seminaareihin. Viime aikoina porukkaa on ollut hakemassa osaamista tai luennoimassa mm. Lontoossa, Las Vegasissa, San Franciscossa, Tallinnassa, Münchenissä ja Tukholmassa.
Datan ovet ovat avoinna uusille osaajille – tietoa rekrytoinnista
Meillä on tällä hetkellä Euroopan kovinta dataosaamista ja meille hakeneista pääsee vain sopivin 4%. Moni kysyy, millä kriteereillä palkkaamme uusia osaajia.
Rekrytointimme toimii niin, että tuleva tiimi ja esimiehet osallistuvat uusien työkavereiden palkkaamiseen. Esikarsinnan jälkeen ensimmäiselle haastattelukierrokselle valikoituneiden osalta arvioidaan yhteensopivuutta Solitan yrityskulttuuriin sekä pintapuolisesti teknistä osaamista. Toisella kierroksella pureudumme enemmän yksityiskohtiin tai teetämme mahdollisesti osaamista todistavan harjoitustyön. Tämän jälkeen olemme valmiita päätöksentekoon.
Tällä hetkellä meillä on jonossa useampia asiakasprojektia kuin voimme ottaa työn alle. Asiantuntijoidemme jaksaminen ja työinto on meillä etusijalla ja siksipä moni asiakkaamme joutuukin odottamaan projektimme alkua, joka on tietysti heidän kannaltaan todella harmillista. Tekijöitä kaivataan tällä hetkellä projekteihin terveys- ja hyvinvointitoimialalla, rakennusteollisuudessa, telekommunikaatiossa, logistiikassa sekä palvelutoimialalla.
Etsimme tällä hetkellä mm. mm. Data Engineerejä, tulevaisuuden DataOps-osaajia, Data Architectejä, Datan visualisoinnin asiantuntijoita sekä Master Data Managementin ja Business Performance Managementin parissa osaajia. Katso avoimet työpaikat. Emme oleta, että osaat kaiken jo valmiiksi – tärkeintä on halu oppia ja kehittyä! Jos sinua esimerkiksi kiinnostaisi päivittää tietokantaosaamistasi moderneihin pilviteknologioihin, koulutamme jatkuvasti osaajiamme vastaamaan markkinakysyntään.
Kerro meille toiveistasi ja kiinnostuksen kohteistasi lähettämällä viesti osoitteeseen [email protected] tai jätä avoin hakemus! Selvitetään yhdessä, että voisiko meiltä löytyä toiveitasi vastaava uusi työ.
Jos sinulla on yritys, joka työllistää lisäksesi myös muita dataosaajia, etsimme jatkuvasti myös uusia kumppaniyrityksiä. Tässä tapauksessa otathan yhteyttä Pekkaan puh. +358 40 754 9288/ [email protected] .
Tämä blogi perustuu alunperin Katriina Kiviluodon kirjoittamaan tekstiin, johon on sittemmin päivitetty tuoreimmat Data-osaamisalueen kuulumiset.