26.9.2016Blogi

Diving in the Data Pool – BI-ratkaisuja onnistuneisiin sukelluksiin

Sukeltamisessa ja datamassojen kanssa työskentelyssä on paljon yhteistä. Molemmissa vaaditaan asianmukaisia laitteita, huolellista valmistautumista sekä tueksi luotettavaa kumppania, jolle on kertynyt laajalti kokemusta. Pinnalla snorklatessa kaikki kiinnostava näyttää olevan käden ulottuvilla, mutta syvemmälle pääseminen ilman kunnon välineitä on työlästä.

Toisille pinnallinen kokemus riittää, vaikka moni liiketoiminnan kannalta hyödyllinen tai olennainen yksityiskohta jää helposti huomaamatta. Solita on matkaoppaasi myös syvemmillä data-sukelluksilla, silloin kun pintapuolinen tarkastelu ja menneiden vuosikymmenten välineet eivät enää taivu toiminnan analysoimiseen ja johtamiseen digitalisoituvassa maailmassa.

Parempaa näkyvyyttä luotettavilla BI-välineillä

Ensimmäistä kertaa syvemmälle mentäessä voi aluksi hirvittää mitä syvyyksistä paljastuu. Organisaatioiden tietovarastoihin ja data-altaisiin on vuosien saatossa helposti kertynyt tutkimattomia data-kerrostumia, joita huolimattomasti pöyhimällä voidaan hetkessä menettää se vähäinenkin näkyvyys toimintaan. Staattiset raportit, manuaalista päivitystä vaativat Excel-viritelmät, rapistuneet tietokannat ja kömpelöt rajapinnat vievät ilon sekä tiedon käsittelijältä, analysoijalta että päätöksentekijältä.

Luotettavat ja kovaa painetta kestävät välineet helpottavat data-altaissa sukeltamista, ja oikeilla välineillä pinnan alta avautuu ennennäkemättömiä ulottuvuuksia, joihin suunnata huomiota.

Meidän kokemuksen mukaan esimerkiksi näitä BI-työkaluja yhdistelemällä varmistetaan onnistuneet data-sukellukset ja analytiikkakokemukset:

  • Pintaa syvempään tutkailuun ja datan visualisointiin: Birst, Tableau, IBM Cognos BI
  • Toiminnan suunnitteluun ja näkökulmien laajentamiseen: Jedox, IBM Cognos TM1 ja Planning Analytics
  • Ennakointiin ja datan syvimmän olemuksen ymmärtämiseen: IBM (SPSS), Alteryx, Python, R, SAS
  • Kovaa paineenkestoa ja datan hallintaa varten: Amazon Web Services, Birst, IBM Data Stage, Microsoft Azure ja SQL Server, Talend, Informatica, Denodo

Digioppaasi avustamana analytiikka-sukelluksille

Organisaation koosta ja toimialasta riippumatta tärkeintä on löytää omiin tavoitteisiin ja toimintaan nähden sopivin kokonaisuus, ja välttyä hankkimasta umpimähkään toisiinsa sopimattomia ratkaisuja ja BI-välineitä. Jokaisella työkalulla on oltava selkeä rooli ja tarkoituksensa – enemmän ei aina ole paremmin eikä yksittäinen laadukaskaan BI-varuste vielä takaa onnistumista. Meidän digioppaiden tehtävä on huolehtia, että organisaatiossasi on käytössä juuri tarpeidesi mukaiset varusteet niin kevyisiin kuin vaativiinkin analytiikka-sukelluksiin, ja että kokonaisuus tukee myös tulevaisuuden liiketoimintaa ja pyrkimyksiä.

Kuten sukeltamisessa, onnistuneen suorituksen kruunaa intohimoinen ja välittävä porukka, jossa kokemukset jaetaan ja seuraavat reissut suunnitellaan.

Meillä Solitalla luotamme toisiimme ja varmistamme että teemme töitä parhailla toimintatavoilla asiakkaidemme hyväksi. Haluammekin rohkaista uusiin kokeiluihin ja varustaa sinut ja organisaatiosi onnistuneisiin data-sukelluksiin digitalisaation syövereissä!

Etsimme parhaillaan uusia analytiikka-sukeltajia joukkoomme. Mikäli intohimoa ja osaamista löytyy edellä mainittujen teknologioiden parissa työskentelystä, ja tunnet olevasi omassa elementissäsi niin syvissä kuin matalemmissakin data-altaissa, kurkkaa avoimet työpaikat nettisivuiltamme tai laita meille avointa hakemusta. Meillä nimittäin saattaa olla juuri sinulle sopivia tehtäviä tarjolla!

Kiinnostuitko? Lue lisää informaation hallinnasta sekä tiedolla johtamisesta verkkosivuiltamme. Kurkkaa myös tulevat tapahtumamme. Löydät meidät mm. IBM Business Connect 2016 -tapahtumasta 19.10. ja Mulesoft Summit -tapatumasta 25.10. Tervetuloa mukaan! Heidi työskentelee Solitalla business analytics –konsulttina ja suhtautuu intohimoisesti tiedon visualisointiin ja analysointiin. Heidin ydinosaamista on organisaation uudistumisen ja strategian toteutuksen tukeminen BI-ratkaisujen avulla. Vapaa-ajalla Heidin voi löytää sukeltamasta tai mökkeilemästä Etelä-Karjalan järvimaisemissa.