14.6.2021Blogi

Dev Akatemian kautta täysipäiväiseksi koodariksi

Blogi Dev Akatemiasta koodariksi

Meidän polku Solitalla alkoi Dev Akatemiasta. Olemme kaikki alanvaihtajia ja toiveenamme oli oppia enemmän IT-alasta ja päästä näihin hommiin käsiksi ihan kunnolla. Solitan Dev Akatemia oli todella hyvä väylä uusiin tehtäviin, viiden viikon intensiivikoulutuksen jälkeen työskentelemme nyt kaikki asiakasprojekteissa Software Designerin tehtävissä. Olemme saaneet täyttä palkkaa alusta saakka, samoin vakituinen työsuhde alkoi heti ensimmäisestä päivästä.

Hakeuduimme Dev Akatemiaan, sillä olimme kaikki kuulleet hyvää Solitasta ja yleisfiilis firmasta oli tosi positiivinen. Se antoi hyvän mahdollisuuden hakea töitä ilman kilometrin pituista ansioluetteloa. Monet firmat hakevat kokeneita tyyppejä ja alanvaihtajille tai junnuille mahdollisuuksia on hieman rajatummin. Omaa aloittelijan statusta ei myöskään tarvinnut ujostella, kun meitä oli 13-henkinen porukka samassa tilanteessa.

Hyvä porukka, jossa sai olla oma itsensä

Parasta Dev Akatemiassa oli yhteisöllisyys. Porukka hitsautui hyvin yhteen viiden viikon aikana ja vaikka sessiot olivat Teamsissä, saimme vaihdettua ajatuksia ja rakennettua yhteishenkeä myös virtuaalisesti. Vertaistuki oli tosi tärkeää, jos välillä tunsi olevansa ihan pihalla, pystyi jakamaan tuntemuksensa muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Meillä on vieläkin säännöllisiä kokoontumisia ja aktiivinen Slack-ryhmä, vaikka koulutusjakso on päättynyt ja olemme sijoittuneet eri projekteihin Solitalla.

Ryhmämme monimuotoisuus oli myös plussaa. Meitä oli eri ikäisiä erilaisista taustoista, mutta aina oli sellainen olo, että on tervetullut ihan omana itsenään. Meistä ehkä puolet oli alanvaihtajia ja toinen puolikas nuorempia opintojensa loppuvaiheessa olevia opiskelijoita. Keneltäkään ei odotettu teknisen velhon taitoja, koodausta opetellaan syvällisemmin nyt töissä. Saimme myös hyvän läpileikkauksen devaajien töihin ja mahdollisuuksiin Solitalla. Se loi hyvän pohjan uudelle työsuhteelle, ja pääsimme tutustumaan solitalaiseen tekemiseen ja firman kulttuuriin.

Parikoodausta, itsensä johtamista ja perehdytystä Solitan kulttuuriin

Dev Akatemia oli rakennettu monenlaisista osa-alueista ja opimme sen aikana vaikka mitä. Harjoittelimme esimerkiksi parikoodausta ja teimme konkreettisia case-tehtäviä. Kuulimme myös aiempien vuosien akatemialaisten kasvutarinoita ja opimme, että Solitalla pääsee itse määrittelemään omaa kehittymispolkuaan ja mahdollisuuksia on todella paljon.

Odotuksiimme nähden kokonaisuus oli vähemmän teknispainotteinen ja enemmän fokusoitunut erilaisiin työelämätaitoihin, kuten itsensä johtamiseen. Lisäksi saimme todella hyvän perehdytyksen Solitan kulttuuriin ja solitalaiseen tapaan tehdä töitä. Täällä kulttuuri otetaan tosissaan ja sen rakentamiseen on panostettu.

Solita vaikuttaakin hyvin arvo-ohjautuneelta yritykseltä, jossa arvot aidosti ohjaavat jokapäiväistä toimintaa. Kaikki ovat halukkaita auttamaan ja apua voi kysyä keneltä tahansa osastosta tai tittelistä riippumatta. Päällimmäisenä mieleen onkin jäänyt sellainen välittämisen kulttuuri. Ihmiset välittävät toisistaan asemasta riippumatta ja kaikki ovat helposti lähestyttäviä. Sellaiseen kulttuurin on uudenkin tekijän helppo solahtaa ja tuntea itsensä tervetulleeksi!

Solitan Dev Akatemia on erinomainen väylä päästä töihin Solitalle intensiivisen koulutus- ja perehdytysjakson kautta. Se toimii hyvin opintojensa loppuvaiheessa oleville alan opiskelijoille tai muutaman vuoden alalla työskennelleille. Dev Akatemia sopii myös alanvaihtajille, joilla on jo hieman osaamista devaushommista. Akatemialaiset ovat vakituisessa työsuhteessa Solitaan ensimmäisestä päivästä lähtien ja saavat tuekseen mentorin, joka auttaa perehtymään tulevaan asiakasprojektiin ja muihin käytännön asioihin.

Hanna, Ilkka ja Mikko kävivät maalis-huhtikuussa 2021 järjestetyn Dev Akatemian ja työskentelevät nyt ohjelmistokehittäjinä Solitalla.

Katso kaikki avoimet työpaikat täältä.