22.3.2018Blogi

Design Sprint Master Class with Jake Knapp – mitä opimme?

Solitalle tarjoutui hieno tilaisuus järjestää Design Sprint Master Class yhdessä itse Design Sprint -menetelmän luoneen ja New York Times best-seller -kirjailijan Jake Knappin kanssa. Suomen visiitti oli osa hänen kiertuettaan Pohjoismaissa ja kiitos hyville tyypeille Meomilla, saimme hänet myös vierailevaksi tähdeksi Solitan järjestämään koulutukseen. 

No mitä tapahtuu kun saa viettää kaksi täyttä päivää Jaken kanssa? Koska kyseessä oli ainutlaatuinen tilaisuus, päätimme jakaa tämän mahdollisuuden isommalle porukalle. Kutsuimme verkostoistamme mukaan hyviä tyyppejä ja tiimejä, joiden arvelimme olevan myös kiinnostuneita aiheesta. Kaksipäiväinen koulutus täyttyikin odotetusti ennätysvauhtia! Saimme mukaan toimialojensa johtavien firmojen innovaatio- ja design -tiimejä oppimaan yhdessä Jaken luomia sprint-tekniikoita ja sitä, mikä tekee hyvän sprint-fasilitaattorin.

Itse sain vielä kunnian jatkaa Jaken kanssa keskustelua hiukan pidempään tämän kahden päivän koulutuksen päätteeksi ja päätin palata vielä muutaman aiheen pariin, joita ehdimme lähinnä vain sivuta nopeasti koulutuksen aikana. Myös tämä oli ainutlaatuinen tilaisuus kuulla Jaken ajatuksia ja oppeja, joita hänelle on kertynyt yli 150 sprintin fasilitoinnin kokemuksella ja siksi halusimme nauhottaa keskustelun myös jaettavaksi laajemmin. Jake on tehnyt design sprinttejä mm. Googlen, Slackin, Überin, Nesten ja lukuisten muiden suuryritysten ja startupien kanssa.

Jake kertoo tässä haastattelussa mm. vinkkejä johdolle design sprintteihin, kokemuksistaan organisaatioiden tavoista omaksua sprint-toimintamallia sekä näkemyksiään siitä, millaisia hyötyjä ja jopa kilpailuetua design sprint -työskentelykulttuurin omaksuneet yritykset ovat pystyneet saavuttamaan. Yllättävintä mielestäni on, että Jaken mukaan ei ole olemassa merkittävää eroa siinä, kuinka suuryritykset ja startupit voivat rakentaa parempaa siltaa visionsa ja todellisuutensa välille design sprinttien avulla.

Katso Jaken haastattelu alta ja imaise nämä opit ja mahdollisuudet myös oman organisaatiosi käyttöön!

Haluaisitko kuulla lisää kansainvälisten vierailijoidemme ajatuksia? Katso mm. TED-konferenssista tutun puhujan, teknososiologi Zeynep Tufeckin haastattelu, jossa hän haastaa asiakkaamme sekä meidät kaikki ajattelemaan palveluiden ja järjestelmien kehittämistä aivan uudesta näkökulmasta.