Useissa yrityksissä on viime aikoina pohdittu, miten omat legacy-järjestelmät pitäisi yhdistää pilveen. Ajat, jolloin kaikki hankittiin yhdeltä luukulta ja luottotoimittajalta ovat ohi. Nyt hankitaan parasta tarpeeseen ja tarkoitukseen.
Eteneminen alkaa usein siitä, että yrityksen liiketoiminta hankkii itsenäisesti oman tarpeensa näkökulmasta Salesforcet ja SuccessFactorsit. Integraattorille jää miettäväksi miten näiden uusien järjestelmien tietosisältö saadaan yhdistettyä olemassa olevaan integraatioalustaan, joka pyörittelee vanhojen legacyjen integraatioita. Tarve keskitetylle integraatioiden ja APIen hallinnalle on kaikesta muusta muutoksesta huolimatta kuitenkin pysyvää.
Integraatio liikuttaa ja API tarjoaa dataa
Integraatio liikuttaa ja API tarjoaa dataa, josta on hahmotettavissa yhtenäisiä ja yleiskäyttöisiä kokonaisuuksia. Esimerkiksi samaa tuotedataa tarvitsee useampi ekosysteemi; sekä yritys sisäisesti että sen asiakkaat ja kumppanit. Masterdataa eli yrityksen ydintietoja hallitaan yrityksessä siihen dedikoidussa järjestelmässä tai ainakin järjestelmät on roolitettu eri ydintietojen hallinnoijiksi. Kaikkea ei siis olekaan järkevä tehdä pistemäisinä integraatioina järjestelmästä toiseen, vaan integraatioissa ja rajapinnoissa tulee myös huomioitavaksi mm. perustietojen jakelu useammalle tilaajalle, ulkoiselle ja sisäiselle. Jos näin ei ole, on yrityksessä viimeistään nyt datan haltuunoton paikka.
Yrityksen tulee miettiä integraatioarkkitehtuuriin muutoksia ja laajennuksia, kun kuvioon tulee mukaan pilvipalvelut, tiedon jakelu APIen kautta ja julkisen jakelun sekä lainsäädännön myötä tiukentuneet tietoturvan ja tietosuojan vaatimukset.
Skaalautumisen sekä nopean ja ketterän kehityksen vaatimukset ovat myös nousseet uudelle tasolle. Kaiken tämän yhdistäminen jo olemassa olevaan on-premise -maailmaan tuo uuden haasteen käsiteltäväksi, josta käytetään nimitystä hybridi IT.
Boomi toimii pilvialustan ja agentin; Atomin yhteistyöllä
Hybridi IT:n integroimiseen on tarjolla ratkaisuksi iPaaS (integration Platform as a Service) -alusta Dell Boomi. Boomi toimii pilvialustan ja agentin; Atomin yhteistyöllä, ja sillä on mahdollisuus yhdistää saumattomasti sovellukset pilvessä ja on-premisessä. Boomi tarjoaa vastauksia yllä esitettyihin haasteisiin erilaisilla moduuleillaan:
- MDM-moduuli antaa työkalut ydintiedon mallintamiseen, kultaisen totuuden (golden record) muodostamiseen ja yhtenäisen ydintiedonhallinnan rakentamiseen
- API Management -puoli tarjoaa mahdollisuuden rakentaa ja hallinnoida Apeja
- EDI-yhteyksien ja -muunnosten rakentamiseen on myös oma moduuli, ja
- uusimpana tarjolla on oma moduuli (Flow) työprosessien hallinnalle.
Kehittäjälle Boomi tarjoaa tavan tehdä nopeasti ja yksinkertaisesti low-code -integraatioita. Kehitystyöhön pääsee käsiksi nopeastikin ilman tarvetta asennella erillistä kehitysympäristöä. Kokemattomammalle tekijälle Boomi tarjoaa verkko-opinnoillaan mahdollisuuden perehtyä tuotteen ominaisuuksiin ja integraatiokehittämiseen. Kehittäminen onnistuu tehokkaasti ja muutostyö on helppoa ja kevyesti vietävissä eri ympäristöihin.
Hinnoittelun puolesta Boomin kanssa pääsee nopeasti ja kustannustehokkaasti liikkeelle. Muiden pilviratkaisujen tapaan Boomi tarjoaa joustavan, todelliseen käyttöön perustuvan Pay as You Go -tyyppisen hinnoittelumallin. Kustannukset syntyvät vain integroitavien järjestelmien lukumäärään perusteella eikä käyttöä ole sidottu integraatioiden kautta siirrettäviin datavolyymeihin tai transaktiomääriin.
Boomi mukautuu myös erilaisiin toimintaympäristöihin
Käyttöönoton voi tehdä Boomin omasta pilvipalvelusta, käyttäen alustana haluamaansa julkista pilvipalvelua tai sen voi asentaa paikallisesti yrityksen omaan konesaliin.
Boomin nimitys ohjelmiston ajoympäristölle on Atom. Tietoturvallisuus Boomin ratkaisussa on myös otettu oivallisesti huomioon. Paikallisesti, esimerkiksi yrityksen omaan konesaliin virtuaalipalvelimelle asennettava Atom siirtää Boomi AtomSphere -kehitys- ja hallintaympäristölle vain integraatioiden metatietoja. Atom on myös aina aloitteellinen yhteyden avauksissa, eli mitään tiedonsiirtoa ei tapahdu Atomin ja Boomin alustan välillä ilman, että se on Atomin toimesta aloitettu. Kun Atom avaa yhteyden, se suojataan aina SSL-varmenteella.
Boomin tietoturva jakautuu kolmeen osa-alueeseen; verkon ja palvelinalustan tietoturva (the network and facilities infrastructure), sovelluksen ja integraatioalustan tietoturva (the application and platform layer) ja datan tietoturva. Boomi varmistaa, että data ei ole tarjolla luvattomaan käyttöön, tietoturva toteutuu tiedonsiirroissa ja data on saatavilla aina ja siellä missä sitä tarvitaan. Lue täältä lisää Boomin tietoturvasta.
Kiinnostuitko?Haluatko kuulla lisää Dell Boomista ja Solitan palveluista? Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää.
KARRI LEHTINEN
Director, Cloud & Connectivity
[email protected]
040 5078 474
Mikäli sinuakin kiinnostaa työskennellä Dell Boomi -integraatiopalveluiden parissa, katso myös tiimimme avoimet työpaikat Suomessa ja Ruotsissa.