7.10.2016Blogi

Datasi kertoo sinulle mitä kehittää

Kesä on jälleen taittunut syksyyn ja digitaalisen maailman kehittämöissä taotaan raudan ollessa kuumimmillaan. Solita ei ole tässä poikkeus ja erityisesti edustamani analytiikan parissa hienot hankkeet jatkuvat. Teknologioista ja uusista tavoista helposti innostuvana (pesunkestävänä nörttinä) olen huomannut syksyn aikana miettiväni jo muutaman kerran isoa peruskysymystä: miksi kannattaa sijoittaa uuteen teknologiseen ratkaisuun? Kannattaisiko tehdä kevyemmin vaihtoehdolla B vai kannattaako ratkaisua tehdä olleenkaan?

Teknologia ja sen kehittäminen pelkästään kehittämisen ilosta ei ole mielekästä meille eikä asiakkaalle, eikä lopputulosta saada kiinnitettyä arkeen ja liiketoimintaan. Data on asunut jo jonkin aikaa liiketoiminnan kehittämisen ytimessä ja sen merkitystä liiketoiminnan ajurina ei enää kyseenalaisteta.

Haaste dataan liittyen on löytää ja konkretisoida ne liiketoiminnan ongelmat, jotka nykyisillä tiedoilla voidaan ratkaista.

Tai tunnistaa se tieto ja ymmärrys, joita tarvitaan rikasteiksi nykyisen liiketoimintahaasteen selättämiseksi. Kun pääongelma on tunnistettu, pitäisi vielä miettiä miten ongelma parhaiten ratkeaisi.

Tule kuulemaan miksi Agile Data on tärkeää

Järjestämme tiistaina 11.10. tapahtuman Solita Hub: Agile Data – Tieto liiketoiminnan keskiössä, jossa saadaan vastauksia yllä mainitsemiini, uuden kehittämiseen liittyviin haasteisiin. Modernissa informaation hallinnassa tyypillistä on varautua muuttuvaan liiketoimintaympäristöön rakentamalla hallittu kokonaisuus itsenäisistä osista, joiden muuttaminen, skaalaaminen tai jopa poistaminen ei rampauta toimintaa. Tämän mahdollistaa erityisesti suhtautuminen dataan: tietovaraston rivit eivät ole enää riski, joka realisoituu pahimmassa tapauksessa jokaisella muutoksella. Sen sijaan data, oikeat toimintatavat ja moderni infrastruktuuri muodostavat mahdollisuuden tehdä informaation hallinnan alusta asti ketterästi.

Tilaisuudessa pureudutaan siihen, miksi datan tehokkaampi hyödyntäminen ja sen mahdollistamat lisäarvopalvelut ovat uuden kehitystä puoltavien argumenttien joukossa.

Kuulemme tapahtumassa myös konkreettisin esimerkein, miksi uuden kehittäminen juuri ketterästi on kannattanut. Alma Median Ville Reijonen tulee puhumaan siitä, miten automatisoinnilla palvelujen rakentamisen nopeus voidaan kiihdyttää nollasta sataan ja DNA:n Jarno Kartela tulee puolestaan kertomaan, miten DNA on taittanut teknologisen hypen osaksi arkea ja jokapäiväistä kilpailuedun luontia. Saamme siis kaksi eri näkökulmaa siihen, miten dataa hyödyntävien palveluiden kiinnittäminen liiketoiminnan ytimeen on oikeasti tapahtunut.

Yhteistyökumppanimme Amazon Web Services (AWS) avaa omassa puheenvuorossaan innovointiaan ja havainnollistaa sitä, miten Amazonin asiakkaat voivat saada lentävän lähdön ideoilleen AWS:n avulla. Puheenvuoro tulee antamaan ajatuksia muun muassa kokeilukulttuurin tueksi. Lisäksi Solitan Tero Honko tarjoaa ensipuraisun AWS:n visualisointityökalu QuickSightiin – mitä mahdollisuuksia avautuu, kun visualisointi ja Business Intelligence voidaan tarjota pilvipalveluna?

Kiinnostuitko? Ehdit vielä mukaan ensi viikon tapahtumaamme jos ilmoittaudu nopeasti mukaan. Paikkoja on jäljellä rajoitetusti. Voit myös lukea lisää ajatuksistamme ajankohtaisista blogeistamme että ratkaisuistamme palvelut -verkkosivuiltamme.