15.11.2018Blogi

Data Engineer – datamaailman putkimies vai todellinen kullankaivaja? Tutustu yhteen tärkeimmistä rooleista modernien datapohjaisten ratkaisujen rakentamisessa

Olet varmasti kuullut puhuttavan, että Data Scientist on vuosisadan kuumimpia työnimikkeitä. Uusien datapohjaisten palveluiden rakentaminen on usein tiimityötä, niinpä yksi Data Scientistin parhaista kavereista on Data Engineer. Hänen tehtävänä on luoda sekavasta datasta merkityksellistä tietoa päätöksenteon tueksi.

Data Engineerin vastuulle kuuluvat mm. pilvipalveluarkkitehtuurin hanskaus ja kyky soveltaa pilvipalvelutoimijoiden (esim. AWS / Azure) tarjoamaa kattavasti ratkaistaksesi asiakkaan liiketoimintatarpeet. Hän pystyy käsittelemään sujuvasti dataa (parsinta, siirto, tallennus, muokkaus) ja rakentamaan dataputkia jollain ohjelmointikielellä, kuten Python, R tai Java ja tuntee kenties ohjelmistokehityksen käytännöt, kuten versionhallinta CI/CD. Datan valjastamista helpottaa, jos tuttua ovat seuraavanlaiset kokonaisuudet; datan mallinnus, tietovarastointi, tietokannat SQL/NoSQL ja ETL/ ELT. Kova ammattilainen osaa myös rakentaa dataputken niin, että se on skaalautuva, kykenee reaaliaikaiseen tiedon käsittelyyn ja pystyy toimimaan kovassakin kuormituksessa.

Solita on yksi Pohjoismaiden nopeimmin kasvavista teknologia-, strategia- ja design-yrityksistä. Etsimme Data-yksikköömme uusia työtovereita. Meillä on 200 dataosaajaa ja osaamisporfoliostamme löytyy monenlaisia dataan liittyviä spesialiteetteja: erilaisia dataratkaisuja – pilvessä ja maan kamaralla, lähes kaikilla teknologioilla. Innovoimme ja kehitämme alan työtapoja omalla softatuotekehityksellä ja myös sitä kautta pyrimme tuottamaan parempaa arvoa asiakkaille.

Työmahdollisuuksia on monenlaisia myynnillisestä konsultoinnista pitkäaikaisempiin projekteihin niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Kaiken aikaa pidämme monin keinoin huolta, että osaamisesi kasvaa, onhan osaavampi asiantuntija asiakkaidemmekin etu. Käy lukemassa millaista meillä on työskennellä, ja kurkkaa avoimet työpaikkamme täältä.