26.10.2016Blogi

Data Driven Design – mitä suunnittelija tekee datalla?

Miksi suunnittelijan tulisi olla kiinnostunut datasta – tai paremminkin miksi kenenkään digitaalisia palveluita kehittävän tulisi olla kiinnostunut datasta?

Data driven design on sanapari, jota viljellään monessa asiayhteydessä. Käyttäjien motiiveja ja käyttäytymismalleja tunteva palvelumuotoilija pystyy oman tietotaitonsa dataan yhdistämällä edistämään palveluiden käyttäjälähtöisyyttä. Dataa tutkimalla voidaan osoittaa ja priorisoida kohdat, joissa palvelua tulee muuttaa että tarkentaa käyttäjähaastattelujen että havainnoinnin tuloksia.

Vaatimukset digitaalisille palveluille kasvavat jatkuvasti. Palveluiden elinkelpoisuuden ehto on jatkuva evoluutio. Elinkaaren ylläpitoon löytyvät korjausliikkeet datan avulla. Tässä Solita Meeting Pointissa kuvatussa videossa on konkreettisia esimerkkejä niin kvantitaviisen kuin kvalitatiivisen datan käytöstä Solitalla tehdyssä palvelukehityksessä.

Essi Raunamaa työskentelee Solita Design -yksikössä Senior Service Designer -roolissa vastaten palvelumuotoilusta ja palvelusuunnittelusta. Essiä kiehtoo käyttäjien mielen syövereihin porautuminen – se miten ihmiset tekevät päätöksiä ja miten he perustelevat ne itselleen. Vapaa-ajalla Essi on intohimoinen salsa-tanssija ja ratsastaja. Kuten hänen esityskalvoistaan voi päätellä, Essin kotoa löytyy hollantilainen pystykorva- ja kääpiöluppakorvakani.

Kiinnostuitko? Lue lisää ajankohtaisista blogeistamme sekä tutustu digitaalinen strategia ja palvelumuotoilu -verkkosivuihimme. Kurkkaa lisäksi tulevat tapahtumat sekä avoimet työpaikat.