21.6.2021Blogi

Data-akatemia avaa väylän Data Engineerin tehtäviin Solitalla

Data academy

Data-akatemia on neljän viikon mittainen intensiivinen perehdytysjakso Data Engineerin töihin Solitalla. Se on suunnattu opintojensa loppuvaiheessa oleville alan opiskelijoille tai muutaman vuoden alalla työskennelleille. Data-akatemia sopii myös alanvaihtajille, jotka ovat jo perehtyneet dataratkaisuihin. Akatemialaiset ovat vakituisessa työsuhteessa ensimmäisestä päivästä lähtien ja saavat alusta saakka täyttä palkkaa. 

Työskentelemme molemmat Data-akatemian parissa; Anna rehtorina ja Paulina Product Ownerina. Anna on myös itse tullut sen kautta töihin Solitalle. Data-akatemia on erinomainen väylä Data Engineerin tehtäviin sellaisille hakijoille, joiden dataan liittyvä osaaminen on vielä melko kevyttä. Ja voimme luvata, että osaaminen syvenee vauhdilla. Meistä on ollut inspiroivaa nähdä vuosien varrella motivoituneita akatemialaisia ja todistaa heidän nopeaa kasvuaan ja kehittymistään Solitalla – akatemian aikana ja sen jälkeen.   

Data-akatemia järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2016. Konsepti on elänyt ja kehittynyt matkan varrella, ja olemme kokeilleet erilaisia toteutustapoja ja sisältöjä. Akatemian pituus on vaihdellut, ja kerran se on järjestetty Suomessa myös kansainvälisellä kokoonpanolla. Viime vuosina toteutus on vakiintunut, ja järjestämme useimmiten kaksi kertaa vuodessa neljän viikon pituisen Data-akatemian, johon otamme mukaan 10-15 uutta solitalaista.

Data-akatemia sopii monenlaisille hakijoille

Data-akatemia on hyvä väylä päästä Solitalle töihin ilman mittavaa ansioluetteloa. Se sopii loppuvaiheen opiskelijoille monelta eri alalta, junioreille sekä alan vaihtajille, joilla on jo jonkin verran osaamista alalta. Valmis ammattilainen ei tarvitse olla, mutta esimerkiksi aloittelijan koodaustaidot tai vaikkapa perustiedot Power BI -työkalusta ovat hyödyksi. Tärkeintä on aito palo datatekemiseen sekä into oppia lisää.

Kokonaisuuden jälkeen tuoreet solitalaiset siirtyvät projekteihin Data Engineerin roolissa. Osa voi suuntautua data-alustojen rakentamiseen ja tietovarastointiin, osa taas master datan hallintaan liittyviin tehtäviin. Emme oleta, että akatemialaiset olisivat neljän viikon jälkeen guruja; oppimisen tukeminen jatkuu sen jälkeen työn lomassa esihenkilön ja kokeneempien työkavereiden tukemana.  

Data-akatemian jälkeen Solita tarjoaa monenlaisia kehittymispolkuja. Anna on siitä hyvä esimerkki, sillä Data Engineerin työn lisäksi hän alkoi tuntea paloa projektipäällikön tehtäviin. Hän otti asian puheeksi esihenkilönsä kanssa, ja toivetta lähdettiin edistämään yhdessä. Anna sai Solitalta mentorikseen kokeneen projektipäällikön, joka auttoi häntä kehittymään haluttuun suuntaan. Nykyään Annan roolissa yhdistyvät projektipäällikön ja Data Engineerin tehtävät. Teknisestä osaamisesta on ollut paljon apua projektien vetämisessä.

Hyvä porukka on Data-akatemian parasta antia

Parasta Data-akatemiassa on hyvä porukka ja oppimisen ilo. Akatemiaa on ollut mukavaa järjestää, sillä akatemialaiset ovat aina innoissaan ja hyvin motivoituneita oppimaan. On palkitsevaa nähdä, kun ihmiset saavat ahaa-elämyksiä ja kasvavat ammatillisesti. 

Hyvä ryhmähenki on myös tärkeä osa Data-akatemiaa. Ohjelma on suunniteltu niin, että ihmiset voivat tukea ja sparrata toisiaan matkan varrella. Monesti akatemialaisten yhteydenpito jatkuu vielä pitkään jakson päättymisen jälkeen. Korona on tietenkin rajoittanut yhteisiä näkemisiä, mutta kahvihetkiä ja kuulumisten vaihtoa on järjestetty virtuaalisesti. Toiveenamme on, että pääsemme syksyllä järjestämään ihan oikeita aftereita ja viettämään aikaa akatemialaisten kanssa kasvotusten.

Katso kaikki avoimet työpaikat täältä.