21.12.2015Blogi

Case aloitepalvelut – Moving closer to Continuous Delivery while updating infrastructure

Onko palvelinten infrastruktuurin päivittäminen ja palveluiden yliheitto uuteen ympäristöön uhka vai mahdollisuus? Lue Pauli Kärpänojan englanninkielinen blogikirjoitus siitä, miten muun muassa tunnettujen kansalaisaloite.fi- ja kuntalaisaloite.fi -palvelujemme infrapäivitys mahdollisti samalla jatkuvan toimittamisen käytäntöjen adaptoimisen ohjelmistoprojektiin.

Pauli on työskennellyt Solitalla ohjelmistokehittäjänä useissa eri projekteissa opiskeluajoistaan asti. Hän teki diplomityön Solitalla tutkien jatkuvan toimittamisen käytäntöjä ja niiden vaikutuksia ohjelmistoprojekteissa.

”Jatkuvalla toimittamisella tarkoitetaan sitä, että järjestelmästä on asennettavissa testattu uusi versio loppukäyttäjille lähes jokaisen ohjelmakoodimuutoksen jälkeen. Jatkuva toimittaminen pohjautuu ajatukseen, että kaikki ohjelmiston kääntämiseen, integraatioon, testaukseen, palvelinten konfiguraatioon ja ohjelmistojen asentamiseen liittyvät toiminnot on oltava automatisoitu. Jatkuvan toimittamisen selkärankana on asennusputki, jossa muutokset virtaavat kontrolloitujen ja automatisoitujen vaiheiden läpi tuotantoon asti.” – Ote Paulin diplomityöstä, (c) www.bafe.fi/dippa.pdf

Lue blogikirjoitus dev.solita.fi-blogissamme