9.8.2017Blogi

Birst versio 5.27 – entistä monipuolisempia työpöytiä

Birst julkaisee uuden version kerran kvartaalissa ja viimeisin versio 5.27 näki päivänvalon heinäkuussa (tarkalleen 28.7.). Työkalu on pärjännyt hyvin muun muassa Forresterin Cloud Business Intelligence Platforms ja Gartnerin Critical Capabilities for BI and Analytics Platforms -raporteissa. Uudessa versiossa on jälleen pari isompaa uutta ominaisuutta ja lukuisia pienempiä lisäyksiä ja parannuksia.

Tämä on käytännössä ensimmäinen uusi versio sen jälkeen, kun Infor huhtikuun lopulla julkisti ostavansa Birstin. Kauppaan liittyviä yksityiskohtia ei juuri ole julkisuudessa pyöritelty, mutta tiedossa on, että ainakin toistaiseksi Birst pysyy yhtiössä erillisenä liiketoimintayksikkönä. Yrityskaupan yhteydessä Birst kertoi kaupan tarjoavan sille entistä paremmat resurssit tuotekehitykseen ja kasvamiseen. Nyt julkaistussa versiossa kaupan vaikutukset tuskin vielä suuremmin näkyvät, joten julkaisua voidaan pitää hyvänä benchmarkina jatkoa ajatellen.

Birstin uudella versiolla toteutettu työpöytä Trafin ajoneuvodatasta.

Birstin uudella versiolla toteutettu työpöytä Trafin ajoneuvodatasta.

Uudessa versiossa on jälleen pari isompaa uutta ominaisuutta ja lukuisia pienempiä lisäyksiä ja parannuksia. 

Tuotekehityksessään Birst kuuntelee asiakkaidensa toiveita ja iso osa tämänkin julkistuksen ominaisuuksista on ollut mukana keskusteluissa Birst Communityn Ideas-osiossa.

Birst Dashboard-muutokset

Dashboardit saivat uudessa versiossa pari täysin uutta ominaisuutta ja muutaman pienemmän käyttöä helpottavan parannuksen. Tässä oma Top 3 listani Dashboard-muutoksista:

1. Data Driven Dashboards

Täysin uusi toiminnallisuus, jonka avulla työpöydän komponentteja voidaan näyttää (tai piilottaa) ehdollisesti perustuen datan, filtterien tai muuttujien arvoihin. Tämä mahdollistaa esimerkiksi käyttäjäryhmiin tai käyttäjän valintoihin mukautuvat työpöydät.

2. Deep Linking in Dashboards

Url-linkkejä voidaan luoda ja jakaa suoraan dashboardeihin ja niiden bookmarkeihin (tietyllä tavalla filtteröityihin dashboardeihin). Ominaisuus monipuolistaa mahdollisuuksia jakaa käyttäjien luomia sisältöjä muille ja luoda linkkejä suoraan haluttuihin sisältöihin.

3. Change dashlet report

Dashboardin sisältämiä raportteja voidaan nyt helposti vaihtaa toisiin raportteihin kaikki dashletin muotoilu yms. asetukset säilyttäen. Tämä helpottaa ja nopeuttaa työpöydän kehittämistä ja muutoksia. (305 ääntä Communityssä)

Birst Visualizer-muutokset

Visualizerin puolella uudet ominaisuudet keskittyvät etenkin Subject Areoiden ja tilastollisten toiminnallisuuksien kehittämiseen. Tässä Visualizer muutosten top-3:

1. Manage folders directly in Visualizer

Pieni, mutta odotettu ominaisuus, joka mahdollistaa kansiorakenteen hallinnoinnin suoraan Visualizerin puolelta. Vähentää tarvetta poukkoilla eri työkalujen välillä. (820 ääntä Communityssä)

2. Reports Can Access Multiple Subject Areas

Jatkossa yksittäinen raportti voi hyödyntää useamman eri Subject Arean attribuutteja ja mittareita, mikä voi helpottaa raporttien luomista. (505 ääntä Communityssä)

3. Advanced Analytics additions & enhancements

Uusia tapoja lisätä visualisointeihin erilaisia benchmark tietoja (esim. minimi, maksimi, keskiarvo, trendline) raportilla olevan datan perusteella.

Myös Birst Data Preparation -työkalussa (Pronto) uusia toiminnallisuuksia ja pieniä parannuksia

Edellä olevien lisäksi Birstin uudessa loppukäyttäjän Data Preparation -työkalussa, eli Prontossa, on myös uusia toiminnallisuuksia ja pieniä parannuksia. Näitä ovat esimerkiksi uudet transformaatiot, datan profilointi ja inkrementaalit päivitykset.

Myös konepellin alle kyselymoottoriin on tullut muutamia muutoksia ja lisäyksiä liittyen esimerkiksi live access -yhteyksiin ja Application Connectoreihin. Tässä mainittujen ominaisuuksien lisäksi päivityksessä on myös joukko pienempiä muutoksia ja parannuksia järjestelmän eri osa-alueisiin.

Jos haluat kuulla lisätietoja tai nähdä demon uudesta versiosta, Birstistä tai liiketoiminnan analytiikasta yleisesti, otathan rohkeasti yhteyttä joko minuun tai kollegaani Ilkka Suomaahan [email protected].