7.10.2015Blogi

ASTEtta enemmän yhteistyötä sotessa

ASTE on herättänyt paljon huomiota ja keskustelua mediassa. Hienoa! Tässä ajatuksiani osallistumisestamme ASTE:seen.

Solita auttaa sote-sektorilla lukuisia asiakkaita luomalla uusia palveluita sekä uudistamalla ja sähköistämällä prosesseja, jotta työnteko organisaatiossa olisi tehokkaampaa, toiminta läpinäkyvämpää ja palvelut kansalaisille vaivattomampia.

Sosiaali- ja terveydenhuollon alueella on paljon tehostettavaa ja kehitettävää. Oppia voidaan ottaa muilta toimialoilta sekä ICT-alan parhaista toimintatavoista. Sote-toimialalla on historian painolastina lukuisia yhteensopimattomia tietojärjestelmiä, jotka hidastavat välttämättömien muutosten tekemistä. Muutosta tarvitaan, jotta saadaan kustannukset kuriin, tuotua organisaatioiden johtamiseen läpinäkyvyyttä ja helpotettua työntekijöiden arkea. Kaikille yhteinen tavoite on mahdollistaa suomalaisille entistä sujuvammat ja paremmat palvelut.

Kaikille yhteinen tavoite on mahdollistaa suomalaisille entistä sujuvammat ja paremmat palvelut.

Tällä hetkellä julkishallinnon IT-kuluista vain 20 % kohdistuu uusien palveluiden kehittämiseen, kuten Simo Paasi blogissaan kirjoitti. Esimerkiksi hyödyntämällä avointa lähdekoodia voidaan parantaa julkishallinnon palvelukehityksen tuottavuutta ja alentaa kustannuksia.

ASTE:ssa haetaan uutta kulmaa terveyden- ja sosiaalihuollon tietojärjestelmien kehittämiseen korostamalla avoimuutta, yhteistyötä, nykyaikaisia menetelmiä ja teknologioita. Asiakaslähtöisyys, palvelumuotoilu sekä oikeat teknologiavalinnat yhdistettynä tiiviiseen yhteistoimintaan sote-toimijoiden kanssa ovat reseptimme ainekset onnistuneeseen lopputulokseen.

Solita näkee hyvänä, että Suomen parhaat IT-osaajat tekevät yhteistyötä sote-alan akuuttien haasteiden ratkaisemiseksi avoimesti. ASTE tarjoaa yhden avoimen foorumin keskustelulle.

Katja Metsola toimii Solitalla avainasiakaspäällikkönä sote-sektorilla.