Anniina on vastavalmistunut tietojenkäsittelytieteistä filosofian maisteriksi ja on ollut Solitalla pian kaksi vuotta. Tämän ajan hän on työskennellyt devaustiimissä ohjelmistokehittäjänä, mutta kiinnostus datapuolelle on nyt viemässä Anniinaa datatiimiin. Anniina avasi meille hieman, kuinka päätyi Solitalle ja kehittymistään Solitan sisällä.
Miten päädyin Solitalle
Työskennellessäni edellisessä työpaikassa sain tutulta viestin Facebookissa, että Solitalla kaivattaisiin hyviä ja osaavia tyyppejä devaajiksi – kiinnostaisiko? En ollut miettinyt siinä vaiheessa työpaikan vaihtoa, mutta Solita oli ehdottomasti käynyt useamman kerran mielessä ja olin lueskellut Solitan dev.solita.fi – blogia. Kun näin herkullinen tilaisuus päästä juttelemaan Solitalle tuli, pitihän siihen tarttua!
Aiempaa työkokemusta oli parin vuoden verran ja yliopisto-opinnotkin olivat vielä kesken, joten alkuun jännitti, miten tulee käymään. Kokemukseni Javan parista oli kuitenkin relevanttia Solitan näkökulmasta ja ovet avautuivat. Vinkanneen kaverin lisäksi löytyi pari muutakin ennestään tuttua kaveria, joten remmiin oli helppo päästä mukaan. Uudetkin tuttavuudet antoivat hyvän vaikutelman siitä, että Solitalla on rentoa, mukavaa ja todella osaavaa porukkaa. Työkavereiden avulla on ollut helppo pysyä ajan tasalla erilaisista uusista teknologioista ja suuntauksista, ja voin sanoa oppineeni hurjasti uutta.
Parasta Solitalla
Parasta Solitalla on kaikki se tieto, mitä meidän työntekijöillä on ja josta voi itse oppia lisää. Solitalla myös edesautetaan uuden opiskelua monin eri tavoin, ja mukana on tullut oltua Python-kurssilla ja tällä hetkellä Machine Learning Engineering -kurssilla. Lisäksi nyt kun datapuolelle siirto on kehitteillä, pääsen osallistumaan myös meidän data-akatemiaan. Jokainen voi valita itselleen parhaan tavan oppia, oli se sitten oppiminen kokeneemmilta kollegoilta, tietoiskut, itseopiskelu tai erilaiset sisäiset kurssit.
Ihan superia ja ehdottoman hyödyllistä loppuvaiheen opiskelijalle oli myös se, että Solita tarjoaa reilusti työaikaa lopputyön kirjoittamiseen. Gradun kirjoittamiseen annetun työajan lisäksi työpaikalta löytyi ohjaaja gradulle ja useita ehdotuksia, mistä gradun voisi kirjoittaa.
Tulevaisuus Solitalla
Data-akatemian myötä uusi työnkuva kutsuu Data Engineer -roolissa. Data on ehdottomasti ollut koko ajan mielessä uutena steppinä uralla, ja yliopistollakin suoritetut maisterivaiheen datatieteen opinnot ovat luoneet pohjaa tälle. Uusi työnkuva tarjoaa kuitenkin paljon uutta opittavaa, minkä lisäksi tietysti uudet asiakkuudet ja projektit tuovat uudenlaista kokemusta.
Mitä työn ulkopuolella?
Työpaikan ulkopuolella intohimona on innostaa muita naisia mukaan alan hommiin.
Vedin Solitan toimistolla luennon eri ohjelmointikielistä koodaamisesta kiinnostuneille naisille, jonka lisäksi kävin coachaamassa RailsGirls -tapahtumassa ja olen aktiivisesti mukana LevelUP Koodarit -ryhmässä, jonka tavoitteena on auttaa IT-alasta kiinnostuneita naisia löytämään apuja uuden oppimiseen vertaistuen ja koulutusten muodossa. Nyt valmistumisen jälkeen tämän kaltaisen toiminnan osuus vapaa-ajan käytöstä tulee toivottavasti lisääntymään.
Mitkä ovat sinun tulevaisuuden tavoitteesi?
Tunnistatko itsestäsi halun oppia uutta ja kehittää osaamistasi? Solita mahdollistaa kehittymisen ohjelmistokehityksestä data-osaajaksi, kuten Anniinan tapauksessa tai toisin päin, data-ammattilaisesta ohjelmistokehittäjäksi. Vain oma intohimo on rajana Solitalla. Solitan Software Developer ja Data Science työpaikat löydät täältä.