1.3.2017Blogi

6 kysymystä digijohtajalle

Digitalisaation helpot voitot on poimittu. Uuden teknologian, asiakaskäyttäytymisen muutoksen ja mullistuneiden liiketoimintamallien seuraavat askeleet vaativat uudenlaisen otteen koko yrityksien kulttuuriin, toimintatapoihin ja henkilöstön osaamiseen.

Merkittävä osa yrityksistä on asettanut tämän yhden naisen tai miehen harteille: digijohtajan tulee luotsata koko laiva uuteen suuntaan. Me haluamme kuulla näiden yksisarvisten tarinoita, parhaita käytäntöjä ja jakaa niitä eteenpäin rakentaaksemme yhdessä parempaa digitaalista Suomea.

Osallistu kyselyyn tämän linkin kautta ja vaikuta Lassi Kurkijärven puheenvuoroon CDO-tapahtumassa 8.3. Arvomme kaikkien vastaajien kesken kolme vapaalippua CDO 2017 -ajankohtaisseminaariin. Voit osallistua arvontaan jättämällä sähköpostiosoitteesi kyselyn loppuksi. Ilmoitamme voittajille henkilökohtaisesti.

1. Mitkä kolme asiaa menestyvän digijohtajan täytyy tehdä joka viikko?

Haluamme vastauksia kuuteen yksinkertaiseen kysymykseen. Ensimmäinen liittyy arkeen: mitkä kolme asiaa menestyvän digijohtajan täytyy tehdä joka viikko? Hyvät käytännöt syntyvät toistosta, joten meitä kiinnostaa millaisia tapoja organisaation on opittava.

2. Miten olet nopeuttanut organisaatiosi kykyä valita mitä digitaalisia lähtöjä sen kannattaa tehdä?

Myös nopeus on valttia. Mitä nopeampia kokeiluja pystyy tekemään, sitä enemmän organisaatiolla riittää mitattavaa josta voi oppia lisää. Maailmassa jossa ei ole valmiita vastauksia ratkaisee organisaation oppimiskyky. Haluamme kuulla toimenpiteistä, jotka vauhdittavat organisaation startteja.

3. Millaisen digitaalisen vision olet asettanut organisaatiollesi, miksi?

Yhdessä tekeminen vaatii vision, ja siksi digijohtajan täytyy näyttää suuntaa. Oli visio miten abstrakti tai konkreettinen tahansa, haluamme kuulla miten sitä sanoitetaan eri puolilla Suomen yrityksiä.

4. Millä tavalla varmistat, että tekijät voivat onnistua liiketoiminnan digitalisoinnissa? Miten se näkyy asiakkaille?

Arjessa puitteet ratkaisevat. Tekijöillä on oltava lupa, aika ja budjetti tehdä asioita. Millä keinoin digijohtaja varmistaa tämän – ja millä tavalla asiakkaat näkevät sen.

5. Mitkä ovat digijohtajan toimivaltuuksien rajat?

Yksisarvisen työ ei ole kivutonta. Jossain kulkevat toimivaltuuksien rajat – ja niitä kohdatessa on voitettava muun organisaation tukea. Olemme uteliaita siitä, miten eri talot paaluttavat digijohtajan tonttia.

6. Miten toivot CDO:n roolin muuttuvan seuraavan 3 vuoden aikana?

Viimeiseksi kysymme, missä digijohtaja on kolmen vuoden kuluttua? Onko tehtävä vain väliaikainen muutosagentti, vai tuleeko CDO:sta väistämättä seuraava CEO kun kaikki mikä voi, digitalisoituu? Mitkä ovat toiveesi ja pelkosi tämän suhteen?

Koostamme vastauksista sekä tulevia blogimerkintöjä että polttoainetta puheenvuoroon ASML:n CDO 2017 -seminaariin “Digitalisaation vauhdittaminen, asiakaskokemus ja tulos” (8.3. hotelli Clarion, Helsinki). Osallistu kyselyyn tämän linkin kautta. Tervetuloa mukaan keskusteluun! *ASML arpoo palkinnot kyselyyn vastanneiden kesken