14.3.2016Blogi

100% analytiikan asiantuntijoistamme suosittelee Solitaa työpaikkana

analytiikka_web_740Digitalisaatio muuttaa asiakkaidemme (ja meidän) tapaamme tehdä liiketoimintaa ja mahdollistaa tiedolla johtamisen tavoilla, jotka eivät ennen olleet mahdollisia. Kysyntää erilaisille tiedolla johtamisen ja digitalisaation mahdollistaville ratkaisuille siis riittää, mikä näkyy rekrytoinnissamme. Selvitimme millaisia analytiikan asiantuntijoita meillä on töissä, millaisten tehtävien ja teknologioiden parissa työskentelemme ja mihin suuntaan analytiikka on kehittymässä lähitulevaisuudessa. 

3_kauanko

Solitalla työskentelee Suomen kovin ja kokenein analytiikkajengi. Tämä näkyy siinä, että isolle osalle porukasta on kertynyt jo paljon työvuosia analytiikan parissa. Uskomme kuitenkin, että parhaissa ratkaisuissa yhdistyvät tuoreet ja rohkeat ideat ja kokemuksen tuoma näkemys ja varmuus. Tästä syystä rekrytoimme alan parhaiden analytiikka-asiantuntijoiden lisäksi näkemystä muilta toimialoilta sekä nuoruuden intoa ja perinteisten toimintamallien haastamista.

2_koulutus

Koulutustaustan perusteella näytämme olevan yllättävänkin homogeenista porukkaa diplomi-insinöörien johtaessa tilastoja. Teekkaripiireistä lieneekö peräisin rento yrityskulttuurimme. Joka tapauksessa taustoiltamme olemme tehokas cocktail liiketoimintaosaamista ja tekniikkaa höystettynä erilaisilla muilla vivahteilla aina tilastotieteestä psykologiaan.

Sukupuolijakaumamme on hyvinkin tyypillinen IT-alalle eli miehiä porukasta on 82% ja naisia 18%. Eipä meillä sukupuolesta muuten mitään kummempaa numeroa tehdä, mutta firman juhlissa on harvemmin naistenhuoneeseen jonoa.

Opastamme asiakkaitamme oikean teknologian valinnassa

5_rooli

Rooliani kuvastaa parhaiten

Tietovarastot ja ETL-prosessit ovat tavalla tai toisella meistä monelle keskeinen osa arkea. Yhtälailla toteutamme myös erilaisia datan visualisointia ja analysointia tukevia ratkaisuja sekä liiketoiminnan suunnittelun ja johtamisen järjestelmiä. Osalle on löytynyt yksi selkeä kiinnostuksen kohde, jonka parissa työskentelemme intohimolla päivästä toiseen. Yhtälailla joukosta löytyy moniosaaja ”yleismies Jantusia”, joiden työviikot jakautuvat mitä erilaisempien haasteiden kesken. Arjessamme ahkeroi myös joukko arkkitehtejä, jotka asiantuntemuksellaan varmistavat, että suuret kokonaisuudet pystyvät hallinnassa. Projektipäälliköt saavat arkemme rullaamaan sujuvasti ja varmistavat, että lunastamme antamamme lupaukset.

8_teknologia

Mitä teknologiaa käytän arjessa?

Isot teknologiatoimittajat IBM, Microsoft, Oracle ja Informatica hallitsevat vahvasti arkea. Tarjoavathan ne vakiintuneita ja toimiviksi todennettuja ratkaisuja niin tiedon keräämisen kuin hyödyntämiseenkin. Emme ole kuitenkaan takertuneet yhteen tai pariin teknologiaan, vaan asiantuntijamme pääsevät työssään oppimaan ja hyödyntämään jatkuvasti uusia ja innovatiivisia teknologioita. Vaikka teknologiaosaamisemme onkin kivenkovaa, liiallisia teknokraatteja emme kuitenkaan ole, vaan opastamme asiakkaitamme heille parhaiten soveltuvien teknologioiden valinnassa.

Tulevaisuudessa haluamme laajentaa osaamistamme uusiin teknologioihin – myös data science kiehtoo

Solita tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia ja suuntia kehittää omaa osaamistaan ja rooliaan. Talosta löytyy halua kehittyä nopeasti muuttuvassa maailmassa ja laajentaa osaamista yhä monipuolisimmin. Monella oma kehityssuunta löytyy arkkitehdin, projektipäällikön tai ”yleismies Jantusen” rooleista. Moni meillä on jo suunnannut katseensa analytiikan uusimpiin tuuliin kuten ennakoivaan analytiikkaan ja data scienceen.

Kyselyn vastausten perusteella teknologiakirjo tulee olemaan laaja jatkossakin. Perinteiset teknologiat, joista meillä on jo vuosien kokemus, pitävät edelleen pintansa ja niille löytyy laajat kannattajajoukot. Samaan aikaan kuitenkin joukko uusia teknologioita nostaa päätään. Näistä voisi mainita esimerkiksi tiedon visualisoinnin osalta Tableaun ja Birstin, suunnitteluratkaisuista Jedoxin ja eritysesti informaation hallinnan ja ennakoivan analytiikan osalta Amazonin tarjoamat teknologiat.

100% suosittelee Solitaa työpaikkana

data_science_740Solitan kaikki analytiikan asiantuntijat suosittelevat Solitaa työpaikkana. Suomen kovimmassa analytiikkayhteisössä siis viihdytään. Intohimoinen suhtautumisemme analytiikkaan yhdistää meitä. Seuraamme aktiivisesti alamme kehitystä ja uusia tuulia. Arjessa opimme jatkuvasti uutta niin työkavereilta, asiakkailtamme kuin itse oivaltaen. Monipuoliset työtehtävät ja loistavat ja työkaverit ja asiakkaat tarjoavat paljon onnistumisen mahdollisuuksia ja takaavat että työnteko arjessa on palkitsevaa.

Etsimme jatkuvasti uusia ammattilaisia joukkoomme. Rekrytoimme loppuvuodesta 2016 mm. Data Scientisteja, DW-asiantuntijoita, suunnitteluratkaisuiden konsultteja ja BI-asiantuntijoita Helsinkiin, Tampereelle ja Ouluun. Katso kaikki avoimet työpaikkamme täältä: https://www.solita.fi/avoimet-tyopaikat/

Hanna Rantonen vastaa analytiikkaliiketoiminnan resursoinnista. Hänen vastuullaan on auttaa tiimejä luomaan yhä parempaan liiketoimintaa Solitan asiakkaille sovittamalla asiakkuuksista nousevat osaamistarpeet Solitan jengiin. Yhtälailla hän yhdistää Solitan porukan kehitystarpeita asiakkuuksiin, jotta mahdollistetaan että porukalla on mielekkäitä työtehtäviä ja kehitysmahdollisuuksia.