helsinki, tampere, oulu, turku, lahti

Pilviasiantuntija (Azure)

Tule mukaan suunnittelemaan ja rakentamaan timanttisia pilviympäristöjä asiakkaillemme huippuseurassa! Cloud-liiketoimintamme kasvun myötä etsimme porukkaamme nyt Azuresta kokemusta omaavia pilviasiantuntijoita Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun, Ouluun ja Lahteen. Lopullinen toimenkuvasi ja tehtävänimikkeesi riippuu osaamisestasi ja suunnasta, johon haluat kehittyä. 

Työsi voi painottua erilaisten asiakasympäristöjen ylläpitoon, kehittämiseen ja rakentamiseen eri alustoilla, tai vastaavasti konsultointiin, jolloin autamme asiakkaitamme vaikkapa rakentamaan ylläpidettäviä ja hallittavia järjestelmiä tai siirtymään kohti julkista pilveä.

Seuraavassa Solitalla viitisen vuotta työskennellyt Juha Janka avaa kokemuksiaan arjestaan.

Asiakasta lähellä, osana moniosaajatiimiä 

Juha on päässyt näkemään läheltä Solitan Cloud Services-tiimin kasvutarinan. Aluksi työnkuva painottui operointiin ja asiakkaiden ympäristöjen haltuunottoon Solitan valvonnan piiriin. Viimeiset 1,5 vuotta työhön on sisältynyt aiempaa enemmän konsultointia ja Juha on työskennellyt dataprojektissa, jossa asiakkaana on kansainvälinen raskaan teollisuuden konserni. Projektissa on ollut asiakkaan puolelta noin 5-6 henkeä ja Solitalta parhaimmillaan lähes kymmenen asiantuntijaa. Osaamista on päässyt ammentamaan muun muassa Data Scientistilta, Data Engineeriltä ja Agile Coachilta, joka kävi jeesaamassa projektihaasteista selviämisessä, kun projektin luonne muuttui elinkaaren edetessä. 

Parasta projektissa on ollut se, että tiimillä on ollut yhteinen päämäärä ja tiimissä on päässyt vaikuttamaan asioihin ja viemään asioita eteenpäin. Asiakkaan toimitiloissa työskentelyä on ollut noin 2 päivää viikossa ja töitä on tehty intensiivisesti yhdessä. 

Haasteita on tullut matkan varrelle, mutta asiakkaalla on ollut kova tahtotila saada hienoja juttuja aikaiseksi. Yhdessä on päästy tekemään asioita, joita kumpikaan ei yksin olisi pystynyt tekemään.

Teknologiamielessä projektissa on tullut vastaan muun muassa Terraform, Azure DevOps, Azure Security Center, Azure Data Lake, Azure Kubernetes Service, Splunk, Ansible ja Git.

Solitalla osaaminen ei pääse kapeutumaan

Lähes 850 solitalaisen joukkoon mahtuu laaja kirjo pilvi-, sovelluskehitys-, data- ja designosaamista ja huipputason tekijöitä työtapojen kehittämiseen ja erilaisten projektihaasteiden taklaamiseen. Tarjolla on oppimispolut, tietoiskut ja muut virallisemmat kanavat, mutta joka päivä tulee paljon tiedonvaihtoa tiimissä. Intohimoinen suhtautuminen omaan tekemiseen ja uuden oppimiseen voi johdattaa uudenlaisiin asiakasprojekteihin. 

Uran alussa olevalle ja kokeneellekin tekijälle tämä on mieletön paikka ja mahdollisuus oppia. Töitä ja haasteita piisaa ja työkaverit yllättää aina uudestaan osaamisellaan. Uusi tiimiläinen pääsee alussa harjoitustyön kautta sisään tiimin tekemiseen. Työssä on paljon monipuolisuutta: tekemistä löytyy laidasta laitaan. Viimeksi kokoonnuimme tiimin kesken testaamaan ja kokeilemaan pilvimigraatiotyökaluja.

Solitan cloud-yhteisössä on tiivis yhteishenki ja positiivinen ”avautumisen kulttuuri”, eli voi pienellä kynnyksellä jutella asioista. Kun projektissa tulee tiukka paikka, löytyy aina tukea ja kanavia saada apua tilanteeseen kuin tilanteeseen. Onhan se myös hienoa, että esimies kysyy vilpittömästi miten menee ja onhan kaikki kohdillaan. 

Mitä uudelle tiimiläiselle tulee vastaan?  

Kysyntää on erityisesti Azuren governance-puolelle: miten yritykset voivat ottaa Azuren käyttöön. Juhan projekti on ollut pitemmästä päästä, yleensä projektit ovat lyhyempiä: viedään asiakkaalle tiettyä näkökulmaa, tehdään tietoturva-arviota, kehitetään valvontaa ja hyviä käytäntöjä projektille, ympäristöjen automatisointia CI/CD-työkaluilla. Azuren lisäksi pääsee tekemään laajalla kirjolla muutakin. Tällä hetkellä tiimistämme löytyy osaamista muun muassa seuraavista teknologioista, työkaluista ja ympäristöistä: AWS, GCP, Azure, Ansible, InfluxDB, Terraform, Docker, Python, CentOS, CloudFormation, Sensu, Git, Graylog, Jenkins, Tomcat, Clojure, Ruby, RHEL, Nginx, PostgreSQL, SQL server, MariaDB+Galera, Grafana, Powershell, Windows Server, Vagrant, VirtualBox, ElasticSearch, Kibana ja Bash.

Usein vaaditaan kokonaisuuksien hahmottamiskykyä ja asiakkaan tilanteen  ja lähtökohtien ymmärrystä sekä asioiden avaamista asiakkaille, kun asiakas ei aina itsekään välttämättä hahmota ongelman ydintä. Projektista riippuen työ voi tapahtua osittain asiakkaan toimitiloissa, joten matkustusvalmiutta on tarpeen tullen hyvä olla. Aika paljon joutuu ja pääsee opettelemaan uutta. Tietysti aiempi kokemus jatkuvista palveluista, alustamaailmasta ja pilven parissa työskentelystä antaa perus lähtökohdan työlle. Työssä tarvitaan myös sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa.

Jutellaan lisää!

Kerro meille itsestäsi ja osaamisestasi lähettämällä vapaamuotoinen hakemuksesi 14.11. mennessä. Käsittelemme hakemuksia saapumisjärjestyksessä ja olemme yhteydessä kaikkiin hakemuksen lähettäneisiin henkilöihin.

Jäikö jokin askarruttamaan?

 • Tutustu Solitan cloud-osaajien omaan blogiin ja kurkkaa millaista yhteistyötä on tehty Lowellin, eduskunnan ja Traffic Management Finlandin kanssa. 
 • Lisätietoja avoinna olevasta tehtävästä voit kysyä Team Manager Marikalta numerosta 044 5720 563 tai marika.saarnilinna (a) solita.fi.
 • Lisätietoja Solitasta työpaikkana voit kysyä Talent Acquisition -tiimin Minnalta numerosta 040 843 6245, minna.luiro (a) solita.fi tai laittamalla viestiä LinkedIn:ssä.
Hae tästä

Mistä sinä unelmoit?

Meillä kaikilla on unelma. Kerro omasi meille ja tule mukaan rakentamaan tulevaisuutta jossa haluat elää. Meillä uusia toimintatapoja, palveluita ja teknologiaratkaisuja luovat ihmiset, joiden taustat ovat joko tavallisia tai epätavallisia.

Solita työpaikkana

 • Ei pelkästään siistejä, vaan myös vaikuttavia juttuja.

  Tärkeilyn sijaan Solitalla keskitytään siihen, mikä on merkityksellistä – meillä pääset toteuttamaan asiakkaidemme visioita ja rakentamaan täysin uusia digipalveluja, jotka kohahduttavat niin kotona kuin kylillä.

 • Etusijalla on aina ihminen.

  Meillä ei ole muuta kuin ihmiset. Ihminen on meille tärkein. Oli se sitten työkaveri, asiakas, kilpailijan edustaja samassa hankkeessa tai loppukäyttäjä. Me haluamme luoda onnellisia ihmisiä.

 • Meillä voit olla oma itsesi kaikkine täydellisyyksinesi.

  Keskitymme muuttamaan maailmaa, emme ihmisiä. Moninaisuus on meille rikkaus, jota haluamme vaalia. Löydät meiltä rennon työkulttuurin, jossa voit olla oma itsesi kaikkine täydellisyyksinesi.

 • Löydät aina rinnallesi itseäsi osaavamman tyypin.

  Meille tullaan osaavien ja oppimishaluisten työkavereiden takia ja jäädään samasta syystä. Uskomme myös siihen, että tiimien osaaminen on aina yksilön osaamista vahvempaa.

Avoimet työpaikat

Meillä kaikilla on unelma. Tule mukaan rakentamaan tulevaisuutta, jossa haluat elää. Etsimme jatkuvasti kehittymishaluisia osaajia mm. ohjelmistokehitykseen, palvelumuotoiluun, data scienceen, datalla johtamiseen, integraatioihin, pilvipalveluihin sekä jatkuvien palveluiden operointiin.

Avaa yhteys uramahdollisuuksiin meilaamalla hakemuksesi osoitteeseen rekry@solita.fi.

Duunit postiisi

Voit tilata tiedot uusista avautuvista tehtävistä suoraan sähköpostiisi. Näin pysyt varmasti kartalla siitä, ketä me etsimme. Tietojasi käytetään vain näiden sähköpostien lähettämiseen.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kysy rekrytoinnista