helsinki, tampere, oulu, turku, lahti

Kokenut Cloud-asiantuntija Azure-projekteihin

Onko Azure-pilvialusta erityisesti sydäntäsi lähellä? Haluatko päästä hyödyntämään kokemustasi vaihtelevissa asiakasprojekteissa ja jakamaan tietouttasi muille?

Solitan kehittyvässä 50 osaajan Cloud-yhteisössä on nyt töitä tarjolla pilviasiantuntijalle, joka pystyy ottamaan itsenäistä roolia asiakasprojekteissamme sekä kantamaan vastuuta tiimissä. Asiakkaat ovat julkiselta ja yksityiseltä sektorilta, ja olemme esimerkiksi tehneet töitä Lowellin, eduskunnan ja Traffic Management Finlandin kanssa.

Kysyntää on tällä hetkellä erityisesti Azuren governance-puolelle ja autamme asiakkaitamme esimerkiksi ottamaan Azurea käyttöön. Voit myös halutessasi keskittyä enemmän projektien ylläpitovaiheen tekemiseen. Kestoltaan projektimme ovat vaihtelevia, muutamista päivistä useamman vuoden hankkeisiin. Tyypillisin julkipilviprojektimme sisältää Azure-/AWS-/GCP-tekemisen lisäksi myös muuta Solitan tarjoamaa, kuten sovelluskehitys- tai datatekemistä. Cloud-lähtöiset projektimme ovat tyypillisesti asiakkaalle tehtäviä pilvikonsultointihankkeita, pilvimigraatioprojekteja ja Managed Cloud-haltuunottoprojekteja.

Räätälöimme sinulle sopivan roolin osaamisesi ja toiveidesi pohjalta. Solitalla yli viisi vuotta työskennellyt Juha Janka kertoo, millaista työ on ollut. 

Cloud-uran alussa Juhan työnkuva painottui operointiin ja asiakkaiden ympäristöjen haltuunottoon Solitan valvonnan piiriin. Viimeiset pari vuotta työhön on sisältynyt aiempaa enemmän konsultointia ja Juha on työskennellyt dataprojektissa, jossa asiakkaana on kansainvälinen raskaan teollisuuden konserni. Projektissa on ollut asiakkaan puolelta noin 5-6 henkeä ja Solitalta parhaimmillaan lähes kymmenen asiantuntijaa. Osaamista on päässyt ammentamaan muun muassa Data Scientistilta, Data Engineeriltä ja Agile Coachilta.

Parasta projektissa on ollut se, että tiimillä on ollut yhteinen päämäärä ja tiimissä on päässyt vaikuttamaan asioihin ja viemään asioita eteenpäin. Asiakkaan toimitiloissa työskentelyä oli ennen korona-aikaa 2 päivää viikossa, mutta nyt töitä on tehty täysin etänä. Yhteistyö ja projekti jatkuu kuitenkin tiiviisti edelleen.

Teknologiamielessä projektissa on tullut vastaan muun muassa Terraform, Azure DevOps, Azure Security Center, Azure Data Lake, Azure Kubernetes Service, Splunk, Ansible ja Git.

Osaamista on päässyt kehittämään oppimispolkujen, tietoiskujen ja muiden virallisempien kanavien kautta, mutta tietoa vaihdetaan myös aktiivisesti tiimissä.

Intohimoinen suhtautuminen omaan tekemiseen ja uuden oppimiseen voi johdattaa uudenlaisiin asiakasprojekteihin. Viime aikoina Juha on päässyt työskentelemään Google Cloudin ja Solitan oman Cloud-tuotteen parissa.

Kokeneellekin tekijälle tämä on mieletön paikka ja mahdollisuus oppia. Töitä ja haasteita piisaa ja työkaverit yllättää aina uudestaan osaamisellaan. Uusi tiimiläinen pääsee alussa harjoitustyön kautta sisään tiimin tekemiseen.

Usein vaaditaan kokonaisuuksien hahmottamiskykyä sekä asioiden avaamista asiakkaille, kun asiakas ei aina itsekään välttämättä hahmota ongelman ydintä. Tietysti aiempi kokemus jatkuvista palveluista, infrasta ja pilven parissa työskentelystä antaa perus lähtökohdan työlle. Työssä tarvitaan myös sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa.

Solita on yli tuhannen pilvi-, sovelluskehitys-, data- ja designosaajan yhteisö kuudessa maassa, juuret vahvasti Tampereella.

Teemme yhteiskunnallisesti merkittäviä projekteja ja asiakkainamme on Pohjois-Euroopan suurimpia yrityksiä. Kumppaneitamme ovat muun muassa Azure (yli 50 sertifikaattia ja 150 osaajaa projekteissa), AWS (yli 100 sertifikaattia ja 300 osaajaa) ja GCP (4 sertifikaattia ja 50 osaajaa).

Uskomme, että kaikki mitä meillä on, lähtee ihmisistä. Cloudissa vallitsee tiivis yhteishenki ja Juhan sanoin positiivinen ”avautumisen kulttuuri”. Tiiminvetäjät ja projektipäälliköt ovat kiinnostuneita hyvinvoinnistasi ja mahdollistavat työrauhan projekteissa.

Tarjoamme paljon vapautta ja vastuuta oman työsi toteuttamiseen. Rentous, rohkeus, välittäminen ja intohimo näkyvät toiminnassamme ja kasvustrategiamme nojaa vahvasti tulevaisuudessakin näihin arvoihimme. Meillä sinun ei tarvitse valita uran ja perhe-elämän välillä ja tarjoamme kattavan tukipaketin arkeasi helpottamaan.

Voit tutustua Cloud-osaajiemme näkemyksiin blogissa cloud.solita.fi. Solitan Tech-yhteisön aiheita pääset seuraamaan Twitterissä: @SolitaTech.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä, niin jutellaan lisää.

Hae tästä

Avoimet työpaikat

Me olemme yhteisö, jossa erilaiset ihmiset täydentävät toistensa (epä)täydellisyyksiä

Me olemme yhteisö, jossa erilaiset ihmiset täydentävät toistensa (epä)täydellisyyksiä

Yhteisömme koostuu ihmisistä, joiden taustat vaihtelevat perinteisestä poikkeukselliseen.

Jos työtaustasi on teknologian, strategian tai designin parissa ja haluat tehdä asioita, jotka vaikuttavat ihmisiin ja kestävät aikaa – asioita, jotka merkitsevät – kuulut joukkoomme.

Tervetuloa.

Katso avoimet paikat

Autonomia & ammattimaisuus

Meillä laaja, henkilökohtainen päätösvalta yhdistyy välittämisen kulttuuriin. Uskomme, että matala hierarkia antaa kaikille tilaa olla työssään juuri niin hyviä kuin he vain voivat olla. Yhteisömme rakentuu yhdessä suunnitelluille työskentelytavoille ja johtajuuden periaatteille.

Autonomia 8.9
(8.2 vertailuarvo)

Autonomia etätyössä 9.0
(7.9 vertailuarvo)

Välittäminen 8.4
(Ei vertailuarvoa)

Johdon tuki 8.6
(8.1 vertailuarvo)

Äänemme kuuluu

Asiakkaamme arvostavat sitä, ettemme pelkää sanoa mitä ajattelemme – näin varmistamme laadukkaan lopputuloksen. Uskomme avoimeen dialogiin ja läpinäkyvyyteen, sekä sisäisessä että ulkoisessa kanssakäymisessä. Me myös rohkaisemme kaikkia tähän.

Rohkeus 8.1
(Ei vertailuarvoa)

Vapaus mielipiteisiin 8.5
(7.9 vertailuarvo)

Intohimo 8.0
(Ei vertailuarvoa)

Kokeile, epäonnistu & kokeile uudelleen

Epäonnistuminen on mahdollisuus – ja arvokas opettaja. Me opimme, kasvamme ja onnistumme tekemällä, emme puhumalla. Meillä liityt kokeneiden ammattilaisten monipuoliseen yhteisöön, jossa uskotaan jatkuvaan kasvuun.

Oppiminen 8.2
(7.5 vertailuarvo)

Mentorointi 8.3
(7.4 vertailuarvo)

Elämä, ja ihmiset, ensin

Meillä joustavuus ja vapaus tarkoittavat hyvinvointia ja tehokkuutta. Arvostamme valinnanvapautta: voimme valita milloin ja missä työskentelemme, toimitilamme ovat joustavat ja tuemme etätyötä, vanhempainvapaalla käytössäsi on työhön paluuta helpottava mentori-ohjelmamme. Lisäksi tarjoamme ammatillista ja henkilökohtaista valmennusta asioissa joissa sitä tarvitset.

Joustavuus 9.3
(8.1 vertailuarvo)

Työmäärä 8.5
(7.3 vertailuarvo)

Me olemme ihmisiä, emme koneita

Jotkut kutsuvat sitä hyggeksi, mutta meille tämä on normaali ja välttämätön osa pohjoismaista elämää: pienet, mutta isot, hetket joilla on väliä. Sellaiset kuten rentouttava tauko kollegojen tai asiakkaiden kanssa, villasukkien käyttö toimistolla, virkistävä videopelihetki, kotoisen omaleimainen tunnelma, jne.

Työympäristö 8.2
(7.2 vertailuarvo)

Ilmapiiri asiakasprojekteissa 8.6
(Ei vertailuarvoa)

Rentous 8.5
(Ei vertailuarvoa)

Kysy meiltä