helsinki, tampere, oulu, turku, lahti

IoT Data Engineer

Solitan IoT-tiimissä olemme mukana rakentamassa järjestelmiä, joissa mitataan ihmismassojen virtausta paremman infrastruktuurin rakentamiseksi, analysoidaan koneen käyttäjien toimintaa parantamaan työturvallisuutta ja ennustetaan koneen vikaantumista vähentämään käyttökatkoja. Tämän tyyppisiin projekteihin haemme nyt IoT Data Engineerejä Helsinkiin, Tampereelle, Ouluun, Turkuun ja Lahteen.

IoT Data Engineer -roolissa sinun tehtävänäsi on suunnitella ja toteuttaa teknisiä ratkaisuja, joissa laitteilta tuleva data käsitellään ja yhdistetään olemassa olevaan dataan analysointia ja visualisointia varten. Käytännössä tehtäväsi siis koostuvat esimerkiksi laitehallinnan rakentamisesta, datan mallinnuksesta, datan integraatioista, tietovarastoinnista ja pilvipohjaisista dataputkista. Tuet osaamisesi ja näkemyksesi avulla asiakkaidemme liiketoiminnan kehitystä.

Tärkeimpiä komponentteja dataprojekteissamme ovat projektista riippuen pilvipohjaiset tietokannat ja erilaiset tiedon tallennusmenetelmät (kuten Amazon Redshift ja S3) ja dataputkiratkaisuissa yleisimpiä ovat serverless-komponentit. Meillä data-arkkitehtuuria kehitetään ohjelmistokehityksen käytäntöjen perusteella ja useimmiten ketteriä menetelmiä soveltaen.

Solitan IoT projektit

IoT-projektimme vaihtelevat pitkäkestoisemmista teollisuuden tuotantoympäristöjen tuhansia antureita sisältävistä data platform-projekteista muutamien viikkojen POC-projekteihin, joissa evaluoidaan voidaanko anturidatasta löytää ratkaisu tiettyyn ongelmaan. Asiakkaalle tarpeen mukaan koottu tiimi koostuu lisäksesi eri rooleista kuten Data Architect, Cloud Engineer, Data Scientist, Data Visualist, Software Designer, Scrum Master ja Product Owner IoT-solu toimii IoT-projekteissa työskentelevien huippuosaajien kotipesänä, jossa jaetaan kokemuksia ja IoT-kentän kuulumisia.

Tulevien IoT-solukavereidesi blogeihin pääset tutustumaan alla olevista linkeistä:

IoT Data Engineer – näitä osaamisia toivomme tulevalta kollegaltamme

 • Teet meidät iloiseksi, mikäli hallitset mahdollisesti pilvipalveluarkkitehtuurin ja osaat soveltaa pilvipalvelutoimijoiden (esim. AWS / Azure) tarjoamaa kattavasti ratkaistaksesi asiakkaan liiketoimintatarpeet.
 • Osaat kertoa milloin kannattaa käyttää reunalaskentaa, reaaliaika-analytiikkaa, aikasarjakantoja tai AWS:n/Azure IoT-komponentteja
 • Pystyt käsittelemään sujuvasti dataa (parsinta, siirto, tallennus, muokkaus) ja rakentamaan dataputkia jollain ohjelmointikielellä, kuten Python, R tai Java
 • Tunnet ohjelmistokehityksen käytännöt kuten versionhallinta, CI/CD
 • Arvostamme, että osaamispaletistasi löytyvät esimerkiksi seuraavanlaiset kokonaisuudet; datan mallinnus, tietovarastointi, tietokannat (SQL/NoSQL) ja ETL/ ELT
 • Sinulta löytyy solitalaista rohkeutta, rentoutta, intohimoa ja välittämistä niin omaa työtäsi kuin muitakin kohtaan

Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Solitaa!

Kerro meille vapaamuotoisesti taustastasi ja itsestäsi. Haluamme kuulla sinusta ja miettiä, kuinka voisimme yhdessä päästä parhaaseen lopputulokseen. Voit lähettää meille hakemuksen sähköpostilla rekry@solita.fi tai alapuolella olevasta ”hae tästä” painikkeestä.

 • Kysy lisätietoja projekteistamme ja IoT Data Engineer roolista IoT-solumme vetäjältä Matilta tiistaisin klo 09-10.00 numerosta +358 50 5757 180 tai matti.partanen@solita.fi
 • Kysy lisää työskentelystä Solitalla Jenniltä numerosta +358 44 750 4441 tai jenni.kivikoski@solita.fi

Haastattelukierroksia järjestämme kaksi ja pääset tapaamaan mahdollisia tulevia tiimikavereitasi jo heti alkuun. Pääset myös todentamaan osaamisesi pienen harjoitustyön avulla, josta saat palautetta osaamisesi kehittämiseksi.

Hae tästä

Mistä sinä unelmoit?

Meillä kaikilla on unelma. Kerro omasi meille ja tule mukaan rakentamaan tulevaisuutta jossa haluat elää. Meillä uusia toimintatapoja, palveluita ja teknologiaratkaisuja luovat ihmiset, joiden taustat ovat joko tavallisia tai epätavallisia.

Solita työpaikkana

 • Ei pelkästään siistejä, vaan myös vaikuttavia juttuja.

  Tärkeilyn sijaan Solitalla keskitytään siihen, mikä on merkityksellistä – meillä pääset toteuttamaan asiakkaidemme visioita ja rakentamaan täysin uusia digipalveluja, jotka kohahduttavat niin kotona kuin kylillä.

 • Etusijalla on aina ihminen.

  Meillä ei ole muuta kuin ihmiset. Ihminen on meille tärkein. Oli se sitten työkaveri, asiakas, kilpailijan edustaja samassa hankkeessa tai loppukäyttäjä. Me haluamme luoda onnellisia ihmisiä.

 • Meillä voit olla oma itsesi kaikkine täydellisyyksinesi.

  Keskitymme muuttamaan maailmaa, emme ihmisiä. Moninaisuus on meille rikkaus, jota haluamme vaalia. Löydät meiltä rennon työkulttuurin, jossa voit olla oma itsesi kaikkine täydellisyyksinesi.

 • Löydät aina rinnallesi itseäsi osaavamman tyypin.

  Meille tullaan osaavien ja oppimishaluisten työkavereiden takia ja jäädään samasta syystä. Uskomme myös siihen, että tiimien osaaminen on aina yksilön osaamista vahvempaa.

Avoimet työpaikat

Meillä kaikilla on unelma. Tule mukaan rakentamaan tulevaisuutta, jossa haluat elää. Etsimme jatkuvasti kehittymishaluisia osaajia mm. ohjelmistokehitykseen, palvelumuotoiluun, data scienceen, datalla johtamiseen, integraatioihin, pilvipalveluihin sekä jatkuvien palveluiden operointiin.

Avaa yhteys uramahdollisuuksiin meilaamalla hakemuksesi osoitteeseen rekry@solita.fi.

Duunit postiisi

Voit tilata tiedot uusista avautuvista tehtävistä suoraan sähköpostiisi. Näin pysyt varmasti kartalla siitä, ketä me etsimme. Tietojasi käytetään vain näiden sähköpostien lähettämiseen.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
 • Parhaat kollegat

 • Merkitykselliset projektit

  Merkitykselliset projektit

 • Valitsemasi työvälineet

  Valitsemasi työvälineet

 • Osaamisyhteisöt

  Osaamisyhteisöt

 • Sertifiointimahdollisuus

  Sertifiointimahdollisuus

 • Etätyömahdollisuus

  Etätyömahdollisuus

 • Lounasetu

  Lounasetu

 • Virikesetelit

  Sportti- ja kulttuuripassi

 • Työmatkaetu

  Työmatka- & autoetu

 • Heltti-työterveys

  Heltti-työterveys

 • Sairauskuluvakuutus

  Työkykyvakuutus & lääkekorvaus

 • Tapaturmavakuutus

  Harrastekerhot

Solita Akatemia

Haku kevään akatemiaan on päättynyt!

Lue lisää

Kysy rekrytoinnista