helsinki, tampere, oulu

Data Scientist Solitan DS-tiimiin

Kuvassa (puoliksi edustettuna) näkyvä Solitan Data Science -tiimi vahvistaa osaamistaan ja etsii nyt sinua, kokenut Data Scientist.

Data Scientist –roolissa toimit osana Solitan Data Science-tiimiä. Pääset tekemään Data Science/ AI -työtä yhdessä muiden osaavien DS-tiimiläisten ja solitalaisten kanssa isoille suomalaisille ja kansainvälisille asiakkaillemme. Pääosin työt ovat joko asiakasymmärryksen tai teollisten prosessisen analysoimisessa ja liiketoimintahyödyn tavoittelussa. Pääset soveltamaan koneoppimista ja optimointimenetelmiä projekteissa, kuten esimerkiksi huoltotarpeen tunnistaminen etukäteen perustuen useaan eri datalähteeseen tai toisaalta voit olla rakentamassa älykkäitä palveluita, jotka helpottavat niin asiakkaidemme kuin asiakkaidemme asiakkaiden arkea. Toimit hands-on tekijänä muutamissa projekteissa kerrallaan sekä pystyt opastamaan datan että algoritmiikan avulla suuria suomalaisia kansainvälisiä asiakkaitamme liiketoiminnassaan eteenpäin.

Solitan Data Science –tiimi ja teknologiat

Solitan DS- tiimi koostuu yhteensä 12 Data Scientististä, jotka työskentelevät suomalaisissa sekä kansainvälisissä projekteissa Suomessa ja Pohjoismaissa. Tiimin monipuolinen ydinosaaminen on esimerkiksi algoritmiikassa ja datan ymmärryksessä. DS-tiimi toimii ja tukee yli koko Solitan eri asiakkuuksissa ja eri asiantuntijoiden kanssa. Tiimi hoitaa asiakkuudet ja luo uusia asiakkuuksia DS/AI-tekemisen ympärille. Lähimpinä kollegoina toimivat oman tiimin lisäksi Solitan data-osaajat sekä designin ja ohjelmistokehityksen ammattilaiset. DS-tiimiltä saat tukea erilaisten ja uusien ongelmien ratkaisemisessa. DS-tiimillä vastuu ja vapaus projektin toteutuksesta ja teknologiavalinnoista yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Lue tulevien tiimiläistesi ajatuksia blogeistamme; esimerkiksi Raunon parhaat tärpit tekoälyskriptien rakentamiseen, Tepon kirjoitus tekoälyratkaisujen toteuttamisesta ja Saulin ajatuksia, kuinka valmiit koneoppimisratkaisut sopivat data science –tekemiseen.

Odotuksemme Data Scientistille

 • Sinulla on syvällistä osaamista mieluiten yhdestä tai useammasta alueesta: NLP/ tekstinlouhinta, Deep Learning, älykäs robotiikka (ohjelmistorobotiikka ja fyysinen robotiikka), vahvistusoppiminen tai konenäkö. Mentoroit ja jaat osaamistasi mielelläsi myös muille tiimiläisille sekä solitalaisille.
 • Ymmärrät, että ohjelmistokehitys on luonnollinen osa Data Scientistin työtä. Käytämme usein työssämme teknologioita kuten R ja Python.
 • Otat mielelläsi vastuuta omasta työstäsi sekä toimit mielelläsi osana itseohjautuvaa tiimiä ymmärtäen samalla, että kaikkien tiimiläisten työhön kuuluu myös yhdessä luoda sekä kasvattaa DS/AI-tekemisen ympärille asiakkuuksia
 • Osaat toimia tietokantojen kanssa, ainakin perustasolla (eli SQL tuttu)
 • Sinulta löytyy solitalaista rohkeutta, rentoutta, intohimoa ja välittämistä niin omaa työtäsi kuin muitakin kohtaan

Plussaa sinulle on, mikäli sinulla on osaamista pilvipalveluarkkitehtuurista. Osaat esimerkiksi soveltaa pilvipalvelutoimijoiden (esim. AWS / Azure / Google Cloud) tarjoamaa kattavasti ratkaistaksesi asiakkaan liiketoimintatarpeet.

Haastavia Data Science/AI-projekteja sekä vapautta ja vastuuta henkivää yrityskulttuuri

 • Tarjoamme aidosti haastavia ja mielenkiintoisia Data Science/AI-projekteja. Tsekkaa esimerkiksi rakentamamme huippuluokan tekoäly,  joka rakennettiin Data Science -lähtöisesti avoimella lähdekoodilla pilvessä, joka ennustaa ja ennakoi asiakkaan tarpeet. Unelmien data-alustan avulla päästiin eroon irrallisista datasiiloista ja analytiikkaprojekteista. Unelmien data-alusta voitti Grand One 2017 -kilpailussa Paras datan käyttö -kategorian.
 • Uskomme vahvasti siihen, että kaikki mitä meillä on, löytyy ihmisistä. Panostamme osaamisen kehittämiseen monin eri tavoin, oli kyse sitten kokemusten jakamisesta tietoiskuin tai laajemmista koulutuskokonaisuuksista. Meillä tekemiseensä intohimoisesti suhtautuvat asiantuntijat kehittävät osaamistaan osallistumalla alan konferensseihin ja hackathoneihin. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia tarjoamalla kattavan etupaketin työhön ja vapaa-ajalle.
 • Vapautta ja vastuuta henkivä työympäristömme antaa sinulle ponnahdusalustan suuntaan, johon intohimosi sinua johdattaa. Myös sinä vaikutat siihen minkälainen yritys ja työpaikka Solita on tulevaisuudessa. Meillä opit uutta, jaat osaamistasi muille ja työskentelet erilaisissa rooleissa matkasi aikana. Vaalimme työn ja vapaa-ajan tasapainoa arjessa ihmistä kunnioittaen. Lue, miten solitalainen arvomaailma syntyi.

Kiinnostuitko Data Scientist paikasta?

 • Meilaa meille CV/LinkedIN-profiilisi rekry@solita.fi tai alla olevasta napista hakulomakkeella. Voit myös liittää mukaan esimerkiksi GitHub-profiilisi.
 • Kysy lisätietoja roolista Raunolta numerosta +358 44 750 4429 tai meilitse rauno.paukkeri@solita.fi
 • Kysy lisää työskentelystä Solitalla Jenniltä numerosta +358 44 750 4441 tai meilitse jenni.kivikoski@solita.fi 

Haastattelukierroksia järjestämme kaksi ja pääset tapaamaan mahdollisia tulevia Data Science tiimikavereitasi jo heti alkuun. Pääset häikäisemään meidät osaamisellasi jo rekrytointiprosessin aikana harjoitustyön avulla.

 

Hae tästä

Miksi olla paras, kun voi olla parempi?

Hyvä työyhteisö tekee parhaastakin paremman. Löydä itsesi Solitalta.

Siirry avoimiin työpaikkoihin

Digitalisaation etulinjassa ei pärjää yksin. Meillä löydät viereltäsi aina osaavampia teknologian, strategian, designin, datan ja ihmismielen ymmärtäjiä. Hyvässä työyhteisössä omakin osaaminen saa uudet mittasuhteet. Kuka tahansa voi olla jossain paras, mutta yhdessä olemme parempia.

 • Etusijalla on aina ihminen

  Meille tärkeintä on välittäminen. Sinusta, kollegoista, asiakkaista ja yhteisestä työpaikastamme. Näin syntyy äärimmäisen laadukkaita lopputuloksia ja onnellisempia ihmisiä – meillä ja maailmalla. Kaikki mitä meillä on, löytyy ihmisistä.

 • Meiltä löydät rinnallesi aina itseäsi osaavamman tyypin

  Meille tullaan osaavien ja oppimishaluisten työkavereiden takia ja jäädään samasta syystä. Hyvässä työyhteisössä omakin osaaminen saa uudet mittasuhteet. Kuka tahansa voi olla jossain paras, mutta yhdessä olemme parempia.

 • Ei pelkästään siistejä, vaan myös vaikuttavia juttuja

  Tärkeilyn sijaan Solitalla keskitytään siihen, mikä on merkityksellistä – Meillä pääset toteuttamaan asiakkaidemme visioita ja rakentamaan täysin uusia digipalveluja, jotka kohahduttavat niin kotona kuin kylillä.

 • Meillä voit olla oma itsesi kaikkine täydellisyyksinesi

  Keskitymme muuttamaan maailmaa, emme ihmisiä. Moninaisuus on meille rikkaus, jota haluamme vaalia. Löydät meiltä rennon työkulttuurin, jossa voit olla oma itsesi kaikkine täydellisyyksinesi.

Duunit postiisi

Voit tilata tiedot uusista avautuvista tehtävistä suoraan sähköpostiisi. Näin pysyt varmasti kartalla siitä, ketä me etsimme. Tietojasi käytetään vain näiden sähköpostien lähettämiseen.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
 • Parhaat kollegat

  Parhaat kollegat

 • Merkitykselliset projektit

  Merkitykselliset projektit

 • Valitsemasi työvälineet

  Valitsemasi työvälineet

 • Osaamisyhteisöt

  Osaamisyhteisöt

 • Sertifiointimahdollisuus

  Sertifiointimahdollisuus

 • Etätyömahdollisuus

  Etätyömahdollisuus

 • Lounasetu

  Lounasetu

 • Virikesetelit

  Sportti- ja kulttuuripassi

 • Työmatkaetu

  Työmatka- & autoetu

 • Heltti-työterveys

  Heltti-työterveys

 • Sairauskuluvakuutus

  Työkykyvakuutus & lääkekorvaus

 • Tapaturmavakuutus

  Harrastekerhot

KYSY REKRYTOINNISTA