helsinki, tampere, oulu, turku, lahti

Data Engineer

Me Solitalla etsimme nyt useampaa Data Engineeriä mukaan rakentamaan parempaa huomista yhdessä Euroopan parhaiden datan, designin ja ohjelmistokehityksen osaajien kanssa. Haemme Data Engineerejä Helsinkiin, Tampereelle, Ouluun, Turkuun ja Lahteen.

Data Engineer -roolissa sinun tehtävänäsi on suunnitella ja toteuttaa teknisiä ratkaisuja, jotka koostuvat esimerkiksi datan mallinnuksesta ja integraatioista, tietovarastoinnista sekä pilvipohjaisista dataputkista. Tuet osaamisesi ja näkemyksesi avulla asiakkaidemme liiketoiminnan kehitystä ja sinulla on halutessasi mahdollisuus osallistua myös presales-työhön ja omien työskentelytapojemme kehittämiseen.

Rakennamme asiakkaillemme dataratkaisuja käyttäen kulloiseenkin tarpeeseen parhaiten soveltuvaa modernia teknologiaa. Tärkeimpiä komponentteja dataprojekteissamme ovat projektista riippuen pilvipohjaiset tietokannat ja erilaiset tiedon tallennusmenetelmät, kuten Snowflake sekä Amazonin Redshift ja S3. Meillä data-arkkitehtuuria kehitetään ohjelmistokehityksen käytäntöjen perusteella ja useimmiten ketteriä menetelmiä soveltaen.

Olemme työskennelleet datan parissa jo yli 15 vuotta ja tänään meillä työskentelee yli 200 dataosaajaa. Viihtyisät toimistomme sijaitsevat keskeisillä paikoilla Suomen ja Pohjoismaiden suurimmissa kaupungeissa. Data Engineerinä työskentelet yhdessä solitalaisen tiimin kanssa asiakkaidemme tiloissa sekä omilla toimistoillamme Helsingissä, Turussa, Oulussa, Tampereella tai Lahdessa. Lue lisää Data-osaamisalueestamme Katriinan blogista

Data Engineer – näitä osaamisia toivomme tulevalta kollegaltamme

 • Arvostamme, että osaamispaletistasi löytyy esimerkiksi seuraavanlaisia kokonaisuuksia: datan mallinnus, tietovarastointi, tietokannat (SQL/NoSQL) ja ETL / ELT
 • Pystyt käsittelemään sujuvasti dataa (parsinta, siirto, tallennus, muokkaus) ja rakentamaan dataputkia jollain ohjelmointikielellä, kuten Python, R tai Java
 • Teet meidät erityisen iloisiksi, mikäli hallitset myös pilvipalveluarkkitehtuuria ja osaat soveltaa pilvipalvelutoimijoiden (esim. AWS / Azure) tarjoamaa kattavasti ratkaistaksesi asiakkaan liiketoimintatarpeet
 • Tunnet ohjelmistokehityksen käytäntöjä, esimerkiksi versionhallinta ja CI/CD
 • Olet teknisesti niin noheva, että voit toteuttaa itse suunnittelemasi ratkaisut. Meillä Data Engineerit työskentelevät noin 90-95 % hands-on projekteissa.
 • Sinulta löytyy solitalaista rohkeutta, rentoutta, intohimoa ja välittämistä niin omaa työtäsi kuin muitakin kohtaan

Esimerkkejä data, AI- ja analytiikkaprojekteistamme

 • Tsekkaa Amer Sportsille rakentamamme ainutlaatuinen data-alusta, jossa suunniteltiin ja toteutettiin asiakas- ja myyntidataa yhdistävä alusta. Teknologioina  käytettiin Microsoft PowerBI ja Azure-pilviteknologioita. Lopputuloksena data-alustan tuottamien ennusteiden avulla tuotanto ja logistiikkaketju pystytään optimoida vastaamaan kysyntää noin 90 % tarkkuudella, mikä tuo vuositasolla jopa kymmenien miljoonien eurojen hyödyt materiaalisäästöissä.
 • Rakensimme DNA:lle huippuluokan tekoälyn Data Science –lähtöisesti avoimella lähdekoodilla pilvessä, joka ennustaa ja ennakoi asiakkaan tarpeet. Unelmien data-alustan avulla päästiin eroon irrallisista datasiiloista ja analytiikkaprojekteista. Data-alustan avulla siirryttiin yhteen yhtenäiseen data-alustaan. Unelmien data-alusta voitti Grand One 2017 -kilpailussa Paras datan käyttö -kategorian.
 • Teimme Sanomalle Big Data ja analytiikka -ratkaisun, joka kerää, käsittelee ja analysoi eri verkkopalveluissa miljoonien kävijöiden synnyttämää dataa yhtenäisellä tavalla tuoden sen reaaliaikaisesti saataville. Tämän projektin avulla tietomassasta voidaan nyt jalostaa oikeaa polttoainetta palveluiden kehittämiseen ja liiketoiminnan tueksi.

Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Solitaa!

Kerro meille vapaamuotoisesti taustastasi ja itsestäsi. Haluamme kuulla sinusta ja miettiä, kuinka voisimme yhdessä päästä parhaaseen lopputulokseen. 

 • Kysy lisätietoja projekteistamme ja Data Engineerin roolista Tuomas Meliniltä tiistaisin klo 09-10.00 numerosta +358 40 768 8859 tai tuomas.melin@solita.fi
 • Kysy lisää työskentelystä Solitalla Joel Kinnuselta numerosta +358 50 506 0096 tai jolle@solita.fi 

Haastattelukierroksia järjestämme kaksi ja pääset tapaamaan mahdollisia tulevia tiimikavereitasi jo heti alkuun. Pääset myös todentamaan osaamisesi pienen harjoitustyön avulla, josta saat palautetta osaamisesi kehittämiseksi.

Hae tästä

Mistä sinä unelmoit?

Meillä kaikilla on unelma. Kerro omasi meille ja tule mukaan rakentamaan tulevaisuutta jossa haluat elää. Meillä uusia toimintatapoja, palveluita ja teknologiaratkaisuja luovat ihmiset, joiden taustat ovat joko tavallisia tai epätavallisia.

Solita työpaikkana

 • Ei pelkästään siistejä, vaan myös vaikuttavia juttuja.

  Tärkeilyn sijaan Solitalla keskitytään siihen, mikä on merkityksellistä – meillä pääset toteuttamaan asiakkaidemme visioita ja rakentamaan täysin uusia digipalveluja, jotka kohahduttavat niin kotona kuin kylillä.

 • Etusijalla on aina ihminen.

  Meillä ei ole muuta kuin ihmiset. Ihminen on meille tärkein. Oli se sitten työkaveri, asiakas, kilpailijan edustaja samassa hankkeessa tai loppukäyttäjä. Me haluamme luoda onnellisia ihmisiä.

 • Meillä voit olla oma itsesi kaikkine täydellisyyksinesi.

  Keskitymme muuttamaan maailmaa, emme ihmisiä. Moninaisuus on meille rikkaus, jota haluamme vaalia. Löydät meiltä rennon työkulttuurin, jossa voit olla oma itsesi kaikkine täydellisyyksinesi.

 • Löydät aina rinnallesi itseäsi osaavamman tyypin.

  Meille tullaan osaavien ja oppimishaluisten työkavereiden takia ja jäädään samasta syystä. Uskomme myös siihen, että tiimien osaaminen on aina yksilön osaamista vahvempaa.

Avoimet työpaikat

Meillä kaikilla on unelma. Tule mukaan rakentamaan tulevaisuutta, jossa haluat elää. Etsimme jatkuvasti kehittymishaluisia osaajia mm. ohjelmistokehitykseen, palvelumuotoiluun, data scienceen, datalla johtamiseen, integraatioihin, pilvipalveluihin sekä jatkuvien palveluiden operointiin.

Duunit postiisi

Voit tilata tiedot uusista avautuvista tehtävistä suoraan sähköpostiisi. Näin pysyt varmasti kartalla siitä, ketä me etsimme. Tietojasi käytetään vain näiden sähköpostien lähettämiseen.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kysy rekrytoinnista