helsinki, tampere, oulu, turku, lahti

Data Architect

Etsimme nyt sinua, kokenut Data Architect, mukaan rakentamaan parempaa huomista yhdessä Suomen parhaiden datan, analytiikan ja ohjelmistokehityksen osaajien kanssa. Kokeneille konkareille on paikkoja avoinna niin Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Turussa kuin Lahdessakin.

Data Architect -roolissa edustat digitalisaation terävintä kärkeä Suomessa. Tuet osaamisesi ja näkemyksesi avulla asiakkaidemme liiketoiminnan kehitystä osallistumalla aktiivisesti pre-sales työhön yhdessä asiakkuusvastaaviemme kanssa. Piirrät kuvaa sekä nykytilanteesta että tulevaisuuden tavoitetilasta. Kuvailet asiakkaillemme minkälaisia uusia liiketoiminnallisia mahdollisuuksia heillä on edessään ja miten näihin mahdollisuuksiin pitäisi tarttua, etenkin datan/analytiikan näkökulmasta. Sinun tehtävänäsi on siis suunnitella ja tehdä teknisiä ratkaisuja, jotka koostuvat datan mallinnuksesta, datan integraatioista, tietovarastoinnista ja pilvipohjaisista dataputkista.

Olemme työskennelleet datan parissa jo yli 15 vuotta ja tänään meillä työskentelee yli 200 dataosaajaa. Viihtyisät toimistomme sijaitsevat keskeisillä paikoilla Suomen ja Pohjoismaiden suurimmissa kaupungeissa. Data Architectinä työskentelet yhdessä solitalaisen tiimin kanssa asiakkaidemme tiloissa sekä omilla toimistoillamme Helsingissä, Turussa, Oulussa, Tampereella tai Lahdessa. Lue lisää Data-osaamisalueestamme Katriinan blogista.

Mitä haluaisimme nähdä Data Architectin osaamisessa

 • Osaat piirtää arkkitehtuuritason ratkaisut sekä liiketoimintapäättäjille, että toteuttavalle osapuolelle ymmärrettävällä tavalla
 • Teet meidät iloiseksi, mikäli hallitset mahdollisesti pilvipalveluarkkitehtuurin ja osaat soveltaa pilvipalvelutoimijoiden (esim. AWS / Azure) tarjoamaa kattavasti ratkaistaksesi asiakkaan liiketoimintatarpeet.
 • Pystyt käsittelemään sujuvasti dataa (parsinta, siirto, tallennus, muokkaus) ja rakentamaan dataputkia jollain ohjelmointikielellä, kuten Python, R tai Java
 • Tunnet ohjelmistokehityksen käytännöt kuten versionhallinta, CI/CD
 • Arvostamme, että osaamispaletistasi löytyvät esimerkiksi seuraavanlaiset kokonaisuudet; datan mallinnus, tietovarastointi, tietokannat (SQL/NoSQL) ja ETL/ ELT
 • Sinulta löytyy solitalaista rohkeutta, rentoutta, intohimoa ja välittämistä niin omaa työtäsi kuin muitakin kohtaan

Haastavia data-, AI- ja analytiikkaprojekteja

 • Tsekkaa Amer Sportsille rakentamamme ainutlaatuinen data-alusta, jossa suunniteltiin ja toteutettiin asiakas- ja myyntidataa yhdistävä alusta. Teknologioina  käytettiin Microsoft PowerBI ja Azure-pilviteknologioita. Lopputuloksena data-alustan tuottamien ennusteiden avulla tuotanto ja logistiikkaketju pystytään optimoida vastaamaan kysyntää noin 90 % tarkkuudella, mikä tuo vuositasolla jopa kymmenien miljoonien eurojen hyödyt materiaalisäästöissä.
 • Rakensimme DNA:lle huippuluokan tekoälyn Data Science –lähtöisesti avoimella lähdekoodilla pilvessä, joka ennustaa ja ennakoi asiakkaan tarpeet. Unelmien data-alustan avulla päästiin eroon irrallisista datasiiloista ja analytiikkaprojekteista. Data-alustan avulla siirryttiin yhteen yhtenäiseen data-alustaan. Unelmien data-alusta voitti Grand One 2017 -kilpailussa Paras datan käyttö -kategorian.
 • Teimme Sanomalle Big Data ja analytiikka -ratkaisun, joka kerää, käsittelee ja analysoi eri verkkopalveluissa miljoonien kävijöiden synnyttämää dataa yhtenäisellä tavalla tuoden sen reaaliaikaisesti saataville. Tämän projektin avulla tietomassasta voidaan nyt jalostaa oikeaa polttoainetta palveluiden kehittämiseen ja liiketoiminnan tueksi.

Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Solitaa!

 • Kerro meille vapaamuotoisesti itsestäsi (CV, LinkedIn)  laittamalla viestiä alla olevasta painikkeesta
 • Kysy lisää työskentelystä Solitalla Joel Kinnuselta, +358 50 506 0096 tai jolle@solita.fi .

Haastattelukierroksia järjestämme kaksi ja pääset tapaamaan mahdollisia tulevia tiimikavereitasi jo heti alkuun. 

Hae tästä

Luo järkevää ja kestävää tulevaisuutta

Katso avoimet paikat

Avoimet työpaikat

Tule mukaan rakentamaan tulevaisuutta, jossa haluat elää. Etsimme jatkuvasti kehittymishaluisia osaajia mm. ohjelmistokehitykseen, palvelumuotoiluun, data scienceen, datalla johtamiseen, integraatioihin, pilvipalveluihin sekä jatkuvien palveluiden operointiin.

Duunit postiisi

Voit tilata tiedot uusista avautuvista tehtävistä ja uutisia yhteisöstämme suoraan sähköpostiisi. Näin pysyt varmasti kartalla siitä, ketä me etsimme. Tietojasi käytetään vain näiden sähköpostien lähettämiseen.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kysy rekrytoinnista