helsinki

Business Designer

Oletko kokenut liikkeenjohdon kehittäjä tai konsultti, joka haluaisi tehdä asioita perinteisestä poikkeavalla tavalla? Uskotko siihen, että kannattavan liiketoiminnan luominen syntyy aina asiakkaalle luodusta arvosta? 

Business Designerina katsot palvelukehitystä liiketoiminnan linssien kautta, vaikuttavuutta tavoitellen. Suunnittelet uutta liiketoimintaa, -malleja ja strategiaa yhdessä asiakkaamme liiketoiminnan, kuluttajien tai palvelun käyttäjien sekä Solitan Design-tiimin kanssa. Olet avainroolissa määrittelemässä liiketoiminnan ja projektin tavoitteita yhdessä asiakkaan kanssa.

Osallistut co-designiin eli tiimityönä tehtävään palveluiden ja liiketoiminnan suunnitteluun, ja mallinnat tämän perusteella busineksen logiikan ja luvut toimivaksi kokonaisuudeksi. Yhdessä muun monialaisen tiimin (esimerkiksi muotoilija, etnografi, koodari ja data scientist) kanssa teette nopeita kokeiluja ja kehitätte palvelusta kannattavaa liiketoimintaa. Lue Jaakon ja Tiinan kirjoitus: Mistä puhumme kun puhumme Business Designista ja miten yrityksen strategian luomisessa hyödynnetään design-ajattelua.

5 valintakriteeriämme:

 • Sinulta löytyy työkokemuksen kautta hankittua ymmärrystä liiketoiminnasta ja tulosvastuusta. Sinulta voi löytyä esimerkiksi liiketoiminnan, tekniikan tai muotoilun korkeakoulututkinto.
 • Siirryt vaivattomasti yksityiskohtien, kokonaisuuksien ja eri aihepiirien välillä sekä käyt luontevasti keskustelua eri tasoilla liiketoimintajohdosta palvelun loppukäyttäjiin asti.
 • Sinulla on vahvat analyyttiset taidot ja hallitset niin kvantitatiivisen kuin kvalitatiivisenkin analyysin. Luovuutesi auttaa sinua näkemään mahdollisuudet numeroiden takana ja logiikkasi hahmottamaan syy-seuraus suhteita.
 • Sinulla on kokemusta liikkeenjohdon konsultoinnista, analytiikasta tai liiketoimintaraportoinnista. Ymmärrät liiketoiminnan logiikan ja mallintamisen esim. Excelillä tai Palmu Business Simulator -työkalulla.
 • Olet kiinnostunut ymmärtämään ihmistä ja heidän käyttäytymistään. Olet utelias ja sinulla on kyky ajatella toisin ja kyseenalaistaa.

Kokemus, näkemys ja kiinnostus palvelumuotoilua kohtaan katsotaan merkittäväksi eduksi. Tutustu Design-yhteisöömme ja sen ajattelutapaan blogissamme.

Rakennamme yhdessä parempaa tulevaisuutta meille kaikille

Solita Design & Strategy on monitaitoinen yli 140 strategiakonsultin, suunnittelijan ja muutoksen tekijän yhteisö, jonka kaikkea tekemistä ohjaa ymmärrys ihmisestä ja käyttäytymisestä. Työskentelemme kotimaisten ja kansainvälisten asiakkaidemme luona sekä yhteisöllisissä toimitiloissamme Helsingissä, Tukholmassa, Göteborgissa, Tampereella, Oulussa ja Tallinnassa. Yhdessä Solitan muiden asiantuntijoiden kanssa näytämme suuntaa siinä, miten tulevaisuuden palveluita suunnitellaan ja rakennetaan. Tutustu tästä osaamiseemme.

Haluaisitko kuulla lisää?

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä vapaamuotoisella hakemuksella. Hakuaika tehtävään päättyy 10.1., mutta aloitamme haastattelut jo hakuajan aikana. Ilmoitamme kaikille tehtävää hakeneille päätöksestä henkilökohtaisesti viimeistään noin viikko hakuajan päättymisen jälkeen.

 • Kysy lisää Business Designerin arjesta Jaakko Luomarannalta p. +35840 831 9388 ke 4.12. klo 14-15 ja ke 11.12 klo 10-11.
 • Myös Johannes Hirvonsalo p. +35840 577 0789 antaa mielellään lisätietoja tehtävään liittyen.
Hae tästä

Mistä sinä unelmoit?

Meillä kaikilla on unelma. Kerro omasi meille ja tule mukaan rakentamaan tulevaisuutta jossa haluat elää. Meillä uusia toimintatapoja, palveluita ja teknologiaratkaisuja luovat ihmiset, joiden taustat ovat joko tavallisia tai epätavallisia.

Solita työpaikkana

 • Ei pelkästään siistejä, vaan myös vaikuttavia juttuja.

  Tärkeilyn sijaan Solitalla keskitytään siihen, mikä on merkityksellistä – meillä pääset toteuttamaan asiakkaidemme visioita ja rakentamaan täysin uusia digipalveluja, jotka kohahduttavat niin kotona kuin kylillä.

 • Etusijalla on aina ihminen.

  Meillä ei ole muuta kuin ihmiset. Ihminen on meille tärkein. Oli se sitten työkaveri, asiakas, kilpailijan edustaja samassa hankkeessa tai loppukäyttäjä. Me haluamme luoda onnellisia ihmisiä.

 • Meillä voit olla oma itsesi kaikkine täydellisyyksinesi.

  Keskitymme muuttamaan maailmaa, emme ihmisiä. Moninaisuus on meille rikkaus, jota haluamme vaalia. Löydät meiltä rennon työkulttuurin, jossa voit olla oma itsesi kaikkine täydellisyyksinesi.

 • Löydät aina rinnallesi itseäsi osaavamman tyypin.

  Meille tullaan osaavien ja oppimishaluisten työkavereiden takia ja jäädään samasta syystä. Uskomme myös siihen, että tiimien osaaminen on aina yksilön osaamista vahvempaa.

Avoimet työpaikat

Meillä kaikilla on unelma. Tule mukaan rakentamaan tulevaisuutta, jossa haluat elää. Etsimme jatkuvasti kehittymishaluisia osaajia mm. ohjelmistokehitykseen, palvelumuotoiluun, data scienceen, datalla johtamiseen, integraatioihin, pilvipalveluihin sekä jatkuvien palveluiden operointiin.

Avaa yhteys uramahdollisuuksiin meilaamalla hakemuksesi osoitteeseen rekry@solita.fi.

Duunit postiisi

Voit tilata tiedot uusista avautuvista tehtävistä suoraan sähköpostiisi. Näin pysyt varmasti kartalla siitä, ketä me etsimme. Tietojasi käytetään vain näiden sähköpostien lähettämiseen.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kysy rekrytoinnista