Fintraffic Raide

Uusi veturipääte jättää paperitulosteet historiaan

Ennen junan lähtöä kuljettaja tarvitsee ajantasaiset tiedot esimerkiksi aikataulusta, junakalustosta, radan huoltotöistä ja muista poikkeustilanteista. Junan kulun aikana mahdollista muutoksista pitää saada tieto suurellekin kuljettajajoukolle mahdollisimman nopeasti. Toteutimme Fintraffic Raiteelle täysin uudenlaisen veturinkuljettajien päätelaitteen, jonka myötä kaikilla kuljettajilla on ajantasaiset tiedot helposti käytettävissään, ja ohjaamoon haettavat paperitulosteet jäävät historiaan.

Kuljettajien ja liikenteenohjauksen välinen viestintä tehokkaammaksi

Ennen työvuoroaan jokainen junankuljettaja tarkistaa junaansa ja työvuoroaan koskevat tiedot ja mahdolliset muutokset. Aiemmin tämä tapahtui paperitulosteilla, jotka kuljettaja nouti ja otti mukaansa ohjaamoon. Koko maassa tulosteita tarvittiin jopa 2000 kappaletta joka päivä.

Myös junan kulun aikana saattaa tulla äkillisiä muutoksia, joista kuljettajien on saatava nopeasti tietoa. Yhteydenpito junan kuljettajan ja liikenteenohjaajan välillä on tyypillisesti hoidettu esimerkiksi puhelimitse. Se vaatii paljon manuaalista työtä, ja tärkeän tiedon saaminen monelle kuljettajalle yhtä aikaa on hidasta. Fintraffic Raide halusi nopeuttaa viestintää ja tiedonjakoa kuljettajille.

Toteutimme Fintraffic Raiteelle kuljettajan päätelaitteen, jonka avulla junien kuljettajille voidaan välittää tietoja sähköisesti ja reaaliaikaisesti.

Tärkeät tiedot reaaliajassa suoraan veturipäätteeseen

Toteutimme Fintraffic Raiteelle kuljettajan päätelaitteen, jonka avulla junien kuljettajille voidaan välittää tietoja sähköisesti ja reaaliaikaisesti. Käytännössä veturipääte tarkoittaa jokaisessa veturissa olevaa tablettitietokonetta, josta kuljettaja saa aikataulu- ja muut tarvittavat tiedot ilman paperitulosteita. Sen avulla saadaan heti tietoa esimerkiksi muuttuneista sääolosuhteista ja ratavahingoista kuljettajille, jolloin niihin voidaan reagoida nopeammin. Se lisää myös raideturvallisuutta.

Koko maassa tulosteita tarvittiin jopa 2000 kappaletta joka päivä.

Helpottaa jokapäiväistä työtä ja säästää aikaa ja rahaa

Veturipääte parantaa tiedonkulkua kuljettajien ja liikenteenohjaajien välillä. Se on joustava ja monipuolinen työkalu, joka tehostaa kaikkien osapuolten jokapäiväistä työtä. Päätteen suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota helppokäyttöisyyteen ja hyvään käyttökokemukseen, ja se on kehitetty tiiviissä yhteistyössä kuljettajien kanssa. Pääte myös ohjaa kuljettajia mahdollisimman taloudelliseen ajotapaan, mikä tarjoaa merkittäviä energian ja kustannusten säästömahdollisuuksia junaoperaattoreille. Ensimmäiset päätteet ovat jo käytössä.

Lue lisää palveluistamme liikenteelle »

Työmme tuloksia

  • Säästää aikaa ja rahaa korvaamalla manuaalista työtä ja paperitulosteita
  • Reaaliaikainen tieto helposti kaikkien saatavilla
  • Tehostaa viestintää junankuljettajien ja liikenteenohjaajien välillä
  • Muutoksiin voidaan reagoida nopeammin
  • Raideturvallisuus paranee
  • Tukee taloudellista ajotapaa ja energian säästämistä

Solitan rooli

  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Ylläpito

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Mikko Varjos

Strategic Account Director, Transport

[email protected]

+358 503 865 218