UPM

UPM:n Data Champions -ohjelma vauhdittaa dataohjautuvaa liiketoimintaa

UPM:n tavoitteena oli parantaa nykyisen liiketoiminnan kilpailukykyä ja kehittää uusia ja kasvavia liiketoimintoja. Tätä kehitystä vauhdittamaan UPM aloitti uuden Data Champions -ohjelman. Ohjelman tarjoamien uusien työkalujen ja menetelmien avulla UPM:n työntekijät voivat paremmin edistää eri toimialojen liiketoiminnan kasvua ja dataohjautuvaa muutosta. Solita suunnitteli ja toteutti ohjelman yhdesä UPM:n data science – ja koneoppimisen asiantuntijoiden kanssa.

UPM logo

  • 4000

    työtuntia investoitu oppimiseen

  • 10

    valmista harjoitussovellusta todellisiin liiketoiminnan tarpeisiin

  • 2019

    Päätös järjestää ohjelma myös tänä vuonna

Käytännön data science – ja koneoppimisharjoittelua

Yhdeksän kuukauden mittaisen ohjelman aikana 20 osallistujaa saivat valmiudet tehokkaiden datatyökalujen käyttöön. Osallistujat oppivat hyödyntämään Python-pohjaisia työkaluja. Teknisten taitojen lisäksi osallistujat oppivat myös tunnistamaan datan käsittelyn eri vaiheita ja valitsemaan tehtävään parhaiten soveltuvat työkalut. Ohjelman myötä oli helpompi omaksua yhtenäinen, UPM:n tapa tiedon käsittelyyn ja ymmärtää, miten käytetään päätöksenteon tukena.

Ohjelmassa siirryttiin teoriasta ja yleisluonteisista harjoituksista vähitellen soveltamaan uusia taitoja omaan työhön. Osallistujat tutustuivat modernin datatieteen perusteisiin eli esimerkiksi koneoppimisen menetelmiin. He myös oppivat käyttämään Pythonia arkisissa työtehtävissä, automatisoimaan tehtäviä ja luomaan pieniä datasovelluksia oman organisaation käyttöön.

Data Champions -ohjelman tarjoamien uusien työkalujen ja menetelmien avulla UPM:n työntekijät voivat paremmin edistää eri toimialojen liiketoiminnan kasvua ja dataohjautuvaa muutosta.

Ohjelma koostui yhdeksästä lähiopetuskerrasta, kymmenestä verkkokurssista ja noin 200 tunnista, joka oli tarkoitettu itsenäiseen opiskeluun ja harjoitussovellusten rakentamiseen. Lähiopetusta oli kerran kuussa, ja silloin käsiteltiin niin datatiedettä, koneoppimisen teoriaa, Python-kehitystä kuin DevOpsiakin. Vierailevia luennoitsijoita kävi Solitasta ja muista yrityksistä.

Solita suunnitteli ohjelman yhdessä UPM:n data science- ja koneoppimisen asiantuntijoiden kanssa, vastasi opetusmateriaalista, järjesti ja veti lähiopetuskerrat ja tuki osallistujia opetuksen välillä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Juhani Lith

Business Lead

[email protected]