Asiakkaat | Yle

Linnan juhlat verkossa

Linnan juhlat on vuodesta toiseen Suomen katsotuin tv-ohjelma. Vuonna 2014 Yle halusi uudistaa Linnan juhlat verkossa ja tehdä jotain uutta, rohkeampaa ja hauskempaa. Suunnittelimme ja toteutimme Ylen kanssa uuden Pukulähetys-palvelun, johon katsojat pääsivät mukaan osallistumaan. Palvelu sai suuren suosion: Pukulähetystä katsottiin illan aikana yli 600 000 kertaa, ja Linnan juhlissa kuvattuja videoita ja haastatteluja lähetysiltana ja sitä seuraavan viikon aikana yli 400 000 kertaa.

Linnan juhlien tv-lähetystä on vuosia tehty tutulla ja turvallisen perinteisellä formaatilla. Yle halusi laajentaa tv-lähetystä uudella tavalla myös verkkoon. Katsojille, joita kiinnostaa erityisesti juhlien pukuloisto, halutiin tarjota jotain rennompaa ja viihteellisempää, ja mahdollisuus osallistua lähetykseen.

Hankkeen aluksi Yle kokosi yhteen oman vuosikymmenten kokemuksensa, ja lisäksi muodostettiin myös Linnan juhlien faniryhmä, josta tuli uudistusprojektin virallinen esiraati.  Lopulliset päätökset tehtiin yhdistämällä faniryhmältä kerätyt reaktiot ja tieto tilastoihin, aiempaan tietoon ja suunnitteluosaamiseen.

Pukulähetystä katsottiin itsenäisyyspäivän iltana yli 600 000 kertaa

Palvelun kärkenä oli uusi muotiin keskittyvä Jarkko Valteen, Anne Kukkohovin ja Sami Sykön juontama pukulähetys, joka streamattiin perinteisen tv-lähetyksen rinnalla verkossa. Pukulähetystä katsottiin illan aikana yli 600 000 kertaa. Pukulähetykseen liittyen tarjolla oli useita muita vaihtoehtoisia streameja ympäri linnaa: Mikko ”Peltsi” Peltolan ja Petra Mannerin non-stop -haastattelupiste, tanssilattiakameroita, bändikamera ja jatkojen musiikkiesitykset 360-videoina.

Palveluun tehtiin myös muuta kiinnostavaa ja viihdyttävää sisältöä kuten etikettitestin, jossa halukkaat pystyivät testaamaan mm. tietävätkö he, mitä tai kenet juhliin voi ottaa mukaan tai miten linnassa kuuluu käyttäytyä.

Kaikki videot, kuvat ja some-postaukset yhteen virtaan

Live-lähetyksen aikana kaikki videot, kuvat ja sosiaalisen median postaukset koottiin omaksi virrakseen, josta oli helppo löytää uusimmat ja suosituimmat sisällöt. Haastattelut ja pukuvideot keräsivät itsenäisyyspäivänä ja sitä seuranneen viikon aikana yli 400 000 katselukertaa. Sisältöjen parhaisiin paloihin on helppo palata myös jälkikäteen.

Tutustu palveluun: http://linnanjuhlat.yle.fi/

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Riikka Pasanen

Principal Consultant

040 5885 164

riikka.pasanen@solita.fi