JCDecaux

JCDecaux uudisti liiketoiminnan suunnittelun ja raportoinnin Jedoxin ratkaisuilla

JCDecaux halusi uudistaa liiketoimintansa suunnittelun ja raportoinnin. Järjestelmät ja prosessi eivät enää tukeneet liiketoiminnan ohjausta. Teimme yhdessä JCDecauxin kanssa uuden suunnittelu- ja raportointiratkaisun Jedoxin ratkaisuilla. Nyt suunnittelu on joustavaa, tiedot ajan tasalla ja liiketoimintaa voidaan ohjata tehokkaasti.

JCDecaux Finland Oy on osa maailman johtava ulkomainoskonsernia JCDecaux Groupia. JCDecauxin mainosvälineverkosto kattaa koko Suomen. Liiketoiminnan pääalueita ovat kadunkalusteet, liikennevälineet sekä Point of Sale -ratkaisut.

JCDecauxin nykyinen suunnitteluratkaisu oli elinkaarensa päässä. Manuaaliseen työhön meni paljon aikaa ja suunnitteluprosessi ei tukenut liiketoiminnan ohjausta. Raportointi oli jakaantunut useisiin eri järjestelmiin ja ERP oli juuri vaihtumassa. Koko raportointi- ja suunnitteluratkaisu ja järjestelmät päätettiin uudistaa Jedoxin yhtenäisellä suunnittelu- ja raportointiratkaisulla yhdessä Solitan kanssa.

Manuaaliseen työhön meni paljon aikaa ja suunnitteluprosessi ei tukenut liiketoiminnan ohjausta.

Uusi ratkaisu käyttöön alle kuukaudessa

Suunnittelu aloitettiin esiselvityspäivällä, jossa keskityttiin erityisesti talouden ennustamiseen ja raportointiin. Selvityksessä käytiin läpi myös tulevia kehityskohteita ja kuinka Jedoxia voitaisiin hyödyntää mm. operatiivisessa raportoinnissa käyttäen eri lähdejärjestelmien tietoja. Esiselvityksen perusteella luotiin tarkempi määrittely alussa toteuttavaan osaan ja listattiin ylös jatkokehitysmahdollisuudet.

Ratkaisu toteutettiin ns. tuettuna käyttöönottona. Alussa pidettiin tiivis yleinen koulutus. Sen jälkeen Solitan asiantuntija opasti pääkäyttäjiä tarkemmin järjestelmän toiminallisuuksiin ja ideologiaan. Asiantuntijamme roolina oli tukea ja kouluttaa käyttäjiä siten, että pääkäyttäjät tekivät itse ja oppivat samalla järjestelmän toiminnan.

Ratkaisu talouden ennustamiseen ja raportointiin otettiin käyttöön alle kuukaudessa muiden töiden ohella. Myöhemmin ratkaisun kehittämistä on jatkettu muun muassa budjetoinnin osalta.

Kaikilla ajantasainen näkymä tietoon

Uusi ratkaisu mahdollistaa suunnittelun joustavasti sekä ylhäältä alas että alhaalta ylös eri tarkkuustasoilla. Kaikilla osapuolilla on reaaliaikainen näkymä budjettien ja ennusteiden edistymiseen ja ajantasaisiin tietoihin. Ratkaisu vastaa sille asetettuja tavoitteita tarjoten kattavamman tuen liiketoiminnan ohjaukseen ja samalla säästää kaikkien aikaa, kun tiedot ovat saatavilla yhdestä paikasta.

Jedox tarjoaa kustannustehokkaan ja monipuolisen ratkaisun, jota pääkäyttäjät pystyvät itsenäisesti ylläpitämään ja kehittämään.

Jedox tarjoaa kustannustehokkaan ja monipuolisen ratkaisun, jota pääkäyttäjät pystyvät itsenäisesti ylläpitämään ja kehittämään. JCDecauxilla on selkeät jatkosuunnitelmat, kuinka ratkaisun käyttöä laajennetaan eri toimintojen suunnittelun ja seurannan tarpeisiin.

Solitan rooli

  • Suunnittelu
  • Toteutus

Teknologia

  • Jedox