ERP-integraatiot

Hyvä toiminnanohjausjärjestelmä tukee ja tehostaa liiketoimintaa ja auttaa hyödyntämään tietoa paremmin koko organisaatiossa. Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto on kuitenkin merkittävä liiketoiminnallinen riski. ERP-hanke on tyypillisesti pitkä ja vaativa prosessi - pahimmillaan hankkeen aikataulut sekä kustannukset karkaavat käsistä ja saavutetut hyödyt jäävät vaatimattomiksi.

Yksi merkittävä osuus ERP-hankkeesta ovat järjestelmäintegraatiot. Toiminnanohjausjärjestelmän täytyy pystyä keskustelemaan organisaation muiden järjestelmien kanssa – puhumattakaan asiakkaiden, toimittajien ja palveluntarjoajien järjestelmistä.

Moderni integraatioalusta mahdollistaa kestävät ja muutoskykyiset ERP-integraatiot

ERP:n integraatioratkaisuksi kannattaa valita moderni integraatioalusta. Tietomallit ja rajapinnat rakennetaan liiketoiminnan ehdoilla, kestäviksi ja uudelleenkäytettäviksi ns. löyhän sidonnan (loose coupling) avulla. Parhaimmillaan oikein suunniteltu informaatio- ja integraatioarkkitehtuuri mahdollistaa integroidun järjestelmän vaihtamisen toiseen ilman muutoksia muihin järjestelmiin ja vähentää toimittajariippuvuutta, toisin kuin tiukan sidonnan (tight coupling) point-to-point -integraatioliittymät.

Samalla on hyvä aika modernisoida integraatioratkaisu vastaamaan tämän päivän vaatimuksia, kuten tukea mobiilisovelluksille, reaaliaikaisuutta, liiketoimintatason prosessien monitorointia ja kykyä pilvi-integraatioihin. Perinteiset EAI-alustat tarjoavat usein puutteellisen tuen digitalisoituvan yrityksen tavoitteille.

Miksi valita moderni integraatioalusta ERP:n integraatioihin?

 • Kestävä ja muutoskykyinen arkkitehtuuri

  Vältetään rakentamasta integraatiospagettia point-to-point-mallilla.

 • Digihankkeiden tukeminen

  Verkkopalvelut, analytiikka ja mobiilisovellukset hyödyntävät moderneja rajapintoja, apeja, käyttääkseen ERP:ssä olevaa liiketoimintatietoa.

 • Suorituskyky

  Moderni integraatioalusta pystyy vastaamaan API-kutsuihin nopeasti. Se ei ainoastaan välitä sanomia, vaan mahdollistaa myös API:t ja niiden myötä digitaalisen liiketoiminnan kehittämisen.

 • Tehokkaampi hallinta ja monitorointi

  Integraatioiden monitorointi, liiketoimintaprosessien valvonta ja datan hyödyntäminen mahdollistuvat.

 •  Riskienhallinta

  Varmistetaan järjestelmän integrointi liiketoimintakumppaneiden kanssa järjestelmätoimittajan tilanteesta riippumatta.

 • ERP-järjestelmä ja integraatiot eivät ole sidoksissa

  Ei sidota integraatioarkkitehtuuria ERP-valintaan, joten kehitystyö on joustavaa.

 • Kokenut toimittaja

  Integraatioihin erikoistuneella toimittajalla on kokemus ja näkemys hankkeen läpiviennistä.

Autamme ERP-integraatioiden kaikissa vaiheissa

Solitan integraatioasiantuntijat rakentavat kanssasi liiketoimintaasi ja digitaalisia palveluita tukevia palvelukeskeisiä integraatioratkaisuja. Autamme sinua ERP-integraatioissa kaikissa vaiheissa ensimmäisistä kartoituksista ja tiekartoista arkkitehtuurien suunnitteluun, integraatioiden toteutukseen ja integraatiopalvelukeskuksen operointiin sekä tukeen ja ylläpitoon saakka. Meillä on kokemusta eri ERP-järjestelmien integroinnista, kuten IFS, Microsoft Dynamics AX, Microsoft Dynamics NAV, SAP, Oracle eBusiness Suite, JDEdwards, Maximo ja Maestro.

Hallitsemme laajat kokonaisuudet ja toimimme joustavasti liiketoimintasi ehdoilla. Meillä on osaamista monilta liiketoiminta-alueilta ja useilta eri legacy-integraatioalustoilta, kuten Microsoft BizTalk Server, Oracle SOA Suite ja OSB, ja IBM Integration Bus. Modernit API- ja pilvi-integraatioratkaisut toimitamme pääsääntöisesti MuleSoftin, Youredin, Microsoft Azuren ja AWS:n alustoilla.

Haluatko kuulla lisää? Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä!